0

ترشی جنوبی

ترشی جنوبی

خلاصه و مفید بخوانید:

برای تهیه ترشی جنوبی، ابتدا مواد اصلی مانند هویج، بادمجان، فلفل سبز، گل کلم و موسیر را به دقت شسته و خشک می‌کنیم. هویج و بادمجان را با سرکه می‌جوشانیم تا نرم شوند، سپس اجازه می‌دهیم خنک شوند. گل کلم را نیز به قطعات کوچک تقسیم کرده و برای پنج دقیقه با سرکه می‌جوشانیم. فلفل سبز و موسیر نیز به همین روش آماده می‌شوند. سیاه دانه و گشنیز را شسته و خشک کرده، سپس در مخلوط کن می‌ریزیم. برای طعم تند‌تر، می‌توان فلفل قرمز خشک را اضافه کرد.

تمر هندی را در سرکه خیس کرده و شیره آن را می‌گیریم. سپس در شیشه مناسب، لایه‌لایه مواد را از جمله موسیر، هویج، گل کلم، بادمجان، فلفل سبز و ادویه‌ها می‌ریزیم و در آخر شیره تمر هندی را با سرکه مخلوط کرده و روی ترشی می‌ریزیم. سرکه باید تا روی مواد بیاید و ترشی باید در مکانی خشک و خنک نگهداری شود تا از کپک زدن جلوگیری شود.

نکات مهم شامل استفاده از سرکه کافی، خشک بودن کامل مواد و اجتناب از استفاده از قاشق چرب یا مرطوب است. همچنین مصرف ترشی نباید زیاده‌روی شود به دلیل خاصیت اسیدی آن.

طرز تهیه ترشی جنوبی

مواد لازم برای ۶ کیلو ترشی

هویج =۱ کیلو

بادمجان قلمی=۱ کیلو

فلفل سبز تند=نیم کیلو(اگر خیلی تند نمی خواهید شود،فلفل آن را کمتر بریزید)

سیر=نیم کیلو

تمر هندی=۲ بسته

موسیر خشک=۲۵۰ گرم

گشنیز ۱۰= گرم

سیاه دانه =۱۰۰ گرم

سرکه انگور=۶ لیتر

نمک و ادویه ترشی=به مقدار لازم

گل کلم = عدد بزرگ

طرز تهیه

موسیر را از ۶ ساعت قبل در آب خیس میکنیم و بعد میشوریمش تا سنگ ریزه های آن برود و بعد با یک پارچه تمیز خوب خشکشان میکنیم.

هر کدام را جداگانه با سرکه میجوشانیم (بادمجان،هویج،فلفل،گل کلم)

هویج را پوست میگیریم و حلقه حلقه میکنیم و تقریبا ۱ ساعت با سرکه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود.

میتوانید هویج را از قابلمه خارج کنید و در همان سرکه بقیه چیزها را هم بجوشانید.

بادمجان را شسته و خشک میکنیم و با پوست حلقه حلقه کرده و با سرکه به مدت ۱۰ دقیقه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود،اگر هم از این بادمجانهایی کوچولو که داخل عکس هست داشتید،از وسط دو برش بزنید و داخل قابلمه بگذارید و با سرکه بجوشانید.

گل کلم را شسته و میگذاریم کاملا آب آن برود (اصلا نباید خیس باشد،چون اگر خیس باشد ترشی کپک میزند)و بعد آن را قطعات کوچک میکنیم و مدت ۵ دقیقه با سرکه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود.

فلفلها را شسته و کاملا خشک میکنیم و حلقه حلقه میکنیم و با سرکه به مدت ۵ دقیقه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود.

موسیر را دیگه احتیاجی نیست بجوشانید ولی سرهای آن را که سیاه و سفت است،با چاقو جدا کنید.

سیاه دانه را در الک ریخته و ریگ شور میکنیم و آن را شسته و کاملا خشک میکنیم.

گشنیز را هم شسته و کاملا خشک میکنیم،سیر را هم پوست میگیریم و با سیاه دانه و گشنیز در مخلوط کن ریخته و مخلوط میکنیم تا کاملا ریز شوند اگر هم دوست دارید ترشی شما خیلی تند شود مقداری فلفل قرمز خشک را در مخلوط کن ریخته تا ریز شود و بعد به ترشیتان اضافه کنید.

تمر هندی را هم در سرکه خیس کنید و هسته های آن را بریزید و شیره آن را نگه دارید.

شیشه مناسب را برداشته و به ترتیب کمی،۱.موسیر،۲.هویج،۳.گل کلم،۴.بادمجان،۵.فلفل سبز تند۶. ادویه ترشی،گشنیز،سیاه دانه و فلفل قرمز تند را با هم مخلوط میکنیم و روی ترشی میریزیم و دوباره از اول…و در آخر نمک آن را میچشیم و اگر نمک آن کم بود،مقداری نمک به ترشی اضافه مکنیم و شیره تمر هندی را با سرکه ای که گذاشته بویم خنک شوند مخلوط (تا تمر هندی غلظتش را از دست بدهد و راحت پایین برود)میکنیم و روی ترشی میریزیم و اگر سرکه ها تا روی ترشی نیامدند و کم بود،دوباره مقداری سرکه به آن اضافه میکنیم،در آخر در آن را خوب میبندیم.ترشی شما آماده است میتوانید فرداش نوش جان کنید.

نکته ها:

سرکه باید همیشه کاملا تا روی ترشی بیاید یعنی کاملا روی ترشی را بگیرد.ترشی را در مکان خشک و خنک و دور از تابش آفتاب نگهداری کنید.هیچ وقت قاشق چرب و کثیف و خیس را داخل ترشی نزنید.همه مواد ترشی باید کاملا خشک باشند و رطوبتی نداشته باشند چون اگر خیس باشند باعث کپک زدن ترشی میشود.

تذکر:

در مصرف ترشی نباید زیاده روی کرد.چون خاصیت اسیدی دارد ، بنابراین افرادی که دچار ناراحتی معده هستند نباید آن را مصرف کنند.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید