1

ترشی مخلوط

ترشی مخلوط

خلاصه و مفید بخوانید:

برای تهیه ترشی مخلوط، گل کلم، کلم سفید، هویج، سیب ترشی، بادمجان و سبزی معطر را آماده کنید. پس از شستن و خشک کردن مواد، بادمجان‌ها را در سرکه بجوشانید. سپس همه مواد را مخلوط کرده، با نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه ترشی ترکیب کنید. پس از ریختن مواد در ظرف، سرکه قرمز را اضافه کنید. ترشی را در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید تا سریع‌تر آماده مصرف شود. می‌توانید برای تنوع، از قالب‌های ریز برای تزئین ترشی استفاده کنید. همچنین از سرکه و رب گوجه برای طعم‌دهی بهتر بهره ببرید.

مواد لازم جهت ترشی مخلوط :

گل کلم ———————————– یک کیلو و نیم

کلم برگ سفید ————————– نیم کیلو

سبزی معطر * پاک شده —————– نیم کیلو

کرفس خرد شده ————————- نیم کیلو

هویچ خرد شده ————————– نیم کیلو

سیر ————————————— به دلخواه

فلفل قلمی سبز تند ——————— ۲۰۰ گرم

بادمجان ———————————– یک کیلو

پیاز ریز ———————————— ۳۰۰ گرم

موسیر ———————————— ۱۰۰ گرم

سیب ترشی —————————– نیم کیلو

نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه ————- روی هم ۱ لیوان پر

ادویه ترشی ** ————————– به دلخواه

سرکه قرمز ——————————- به مقدار لازم

خیار ————————————— ۲۰۰ گرم

*سبزی معطر شامل : مرزه ، ترخان ، گشنیز ، جعفری ، شوید و نعناع است . نسبت مرزه به بقیه مواد کمی کمتر باشد بهتر است .

طرز تهیه ترشی مخلوط خوشمزه :

سبزی را پاک کنید و خوب بشوئید و بگذارید تا کاملا خشک شود . بعد ریز خرد کنید و کنار بگذارید .

کلم برگ ، گل کلم ، کرفس ، هویچ ، سیب ترشی و خیار را نیز ابتدا خوب بشوئید و خشک کنید بعد به اندازه مورد نظر خرد کنید و کنار بگذارید . ( سعی کنید تا جای ممکن اندازه ها یکدست باشند )

بادمجان را با پوست به اندازه دلخواه خرد کنید و بعد در مقداری سرکه به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت خیلی کم بجوشانید .

سرکه بادمجانها را دور نریزید . سیر را هم بعد از حبه کردن در همان سرکه به مدت ۳-۵ دقیقه کمی بجوشانید تا وقتی ترشی کاملا آماده مصرف شد ، سیرها سفت و خام نمانده باشند .

موسیر را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید .

یک سفره تمیز پهن کنید و مواد را کم کم روی آن بریزید و خوب با هم مخلوط کنید . در این مرحله از مخلوط نمک ، فلفل سیاه و کمی زرد چوبه مرحله به مرحله به مواد اضافه کنید و کاملا مواد را مخلوط کنید .

اگر از ادویه ترشی** استفاده میکنید در آخر کار ادویه را روی مواد بپاشید و هم بزنید .

در ظرف مورد نظر ، مخلوط مواد را بریزید و بعد سرکه قرمز را روی مواد بریزید تا تمام سطح ظرف را پرکند . دقت کنید که روی مواد کاملا با سرکه پوشانده شود .

** ادویه ترشی :

مواد لازم :

پودر گلپر —————————- ۱۰۰ گرم

ریشه جوز بویا پودر شده ———– ۲۵ گرم

جوز رنده شده ———————- ۲ عدد

دارچین —————————— یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه ————————– یک قاشق چایخوری

پودر رازیانه ————————– ۵۰ گرم

سیاه دانه ————————— ۵۰ گرم

طرز تهیه :

تمام مواد را با هم مخلوط کنید !

نکته :

دقت کنید که مواد هنگام مخلوط کردن کاملا خشک شده باشند ، حتی اگر مقدار خیلی کمی هم آب بینشان مانده باشد باعث کپک زدن ترشی میشوند .

این مواد معمول ترین مواد ترشی مخلوط است و نسبت کم و زیاد آن بستگی به ذائقه افراد و رسم محلی آنها دارد .

در مورد ادویه ترشی ! من به شخصه پیشنهاد میکنم از ادویه ترشی استفاده نکنید . به دلیل اینکه جدای از بحث طعم خاصی که به ترشی میدهد که کاملا سلیقه ای است ، بعد از مدتی رنگ ترشی را تیره میکند و به نظر من در ماندگاری ترشی نیز اثر منفی دارد .

وقتی از بیرون ترشی میخرید ، اگر دقت کنید ، فروشنده ترشی ( اگر ترشی باز باشد یعنی بدون بسته بندی ) هنگامی که ترشی را در ظرف میریزد ، ادویه آن را اضافه میکند !! و این به همان دلیل تیره شدن رنگ ترشی بعد از مدتی خاص است و احتمالا همان مسئله ماندگاری کم ترشی با ادویه .

ولی به طور معمول همان مخلوط نمک و فلفل سیاه و زردچوبه، ترشی را به طعم مورد نظر میرساند که باز مقدار و درصد های این مخلوط نیز به ذائقه شما بستگی دارد .

اگر وقت و حوصله داشتید ، میتوانید با قالب های ریز شیرینی نخود چی ، مقداری از هویچ ، خیار ، سیب ترشی و … را قالب بزنید که ظاهر ترشی شما کمی با سایر ترشی ها متفاوت باشد .

در مورد سرکه پز کردن بعضی از مواد غیر از بادمجان و سیر : بعضی ها برای اینکه زودتر ترشی را اسفتاده کنند ، بعضی از مواد را در سرکه سفید یا حتی آب !! چند دقیقه ای میپزند تا مواد نرم شوند و زود تر از زمان معمول ترشی آماده شود . من این کار را توصیه نمیکنم ! به دلیل اینکه جدای از کدر شدن رنگ ترشی ، طعم ترشی را نیز تا حدی تحت تاثیر قرار میدهد . ولی شما در صورت تمایل میتوانید امتحان کنید . فقط توجه داشته باشید که اگر با آب خالی مواد را پختید ، حتما یک شب تا صبح بگذارید تا مواد کاملا خشک شوند .

و اما دلیل اینکه بهتر است بادمجان را کمی سرکه پز کنیم این است که بادمجانها به طور معمول کمی تلخی دارند که با اینکار تلخی آنها کاملا گرفته میشود .

پیشنهاد میکنم جدای از ظرف بزرگی که تمام مواد را داخل آن ریخته اید ، یک ظرف کوچک تر که داخل یخچال جا شود و جای زیادی هم اشغال نکند بردارید و مقداری ترشی هم در آن بریزید و در یخچال نگهداری کنید . ترشی در یخچال هم به طور طبیعی زود تر آماده مصرف میشود و هم اینکه هنگام مصرف اگر ترشی کاملا خنک باشد طعم بهتری دارد . در ضمن دقت کنید که جایی که ترشی را نگهداری میکنید دور از تابش مستقیم خورشید و یک جای نسبتا خنک باشد .

میتونید یکی از بطریهاتون رو بصورت سسی درست کنید. به این صورت که سرکه اونو با مقداری رب گوجه و فلفل قرمز مخلوط کرده و در ترشی بریزید. اینطوری هم خیلی خوشمزه میشه .

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

  1. فاطمه گفت:

    بسیار بسیارعالی بود