لطفاً جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید تا بتوانید از این سایت بازدید کنید.

0

طرز تهیه فلافل خانگی با سیب‌ زمینی؛ دستور اصیل فلافل جنوبی که بوی آبادان و خرمشهر می‌ده

طرز تهیه فلافل خانگی با سیب‌ زمینی؛ دستور اصیل جنوبی که بوی آبادان می‌ده

طرز تهیه فلافل خانگی با سیب زمینی؛ یه لقمه آبادان تو خونه‌ت

سلام رفقا، منم «قاسم»، بچه‌ی خرمشهر، سال‌هاست کنار خیابون شهدا فلافل می‌زنم، اونم با دستور اصیل جنوبی که از پدرم یاد گرفتم. حالا می‌خوام این هنر رو، بی‌کم‌وکاست، از دل جنوب بیارم تو خونه‌ی شما. اینجا قراره با هم یه فلافل درست کنیم که هرکی خورد، گفت: “اینو یا از آبادان خریدی، یا خودت آبادانی‌ای!”

پیشنهاد میکنم : طرز تهیه فلافل جنوبی همراه نکات ترد و پفکی کردن🌭 را مطالعه کنید

فلافل جنوبی چیه و چرا فرق داره؟

فلافل تو جنوب یه چیز دیگه‌ست. این فقط یه غذای خیابونی نیست، یه فرهنگ و سبک زندگیه. صدای فلافل‌زن‌ها، بوی سیر و ادویه‌هایی که پیچیده تو کوچه‌ها، اون صف طولانی کنار وانت فلافلی، همه‌ش خاطره‌ست. فلافل جنوبی با نخود درست می‌شه، بدون لوبیا، بدون لپه. تند، پرادویه و خشک‌تر از فلافل‌های شمالی یا عربی. ولی تو این نسخه‌ای که امروز می‌خوایم درست کنیم، یه ذره هم سیب‌زمینی می‌زنیم، واسه نرمی بافت و این‌که خوش‌خوراک‌تر بشه.

مواد لازم برای فلافل جنوبی با سیب‌زمینی (برای حدود ۶ نفر)

ماده اولیه مقدار
نخود خام ۲ لیوان (از شب قبل خیس کن)
سیب‌زمینی متوسط ۱ عدد پخته شده
پیاز متوسط ۱ عدد
سیر ۳ تا ۴ حبه
گشنیز تازه یا جعفری یک مشت (دلخواه ولی معطر می‌کنه)
بکینگ‌پودر نصف قاشق چای‌خوری
زیره نصف قاشق چای‌خوری
تخم گشنیز ساییده ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه به مقدار دلخواه
فلفل قرمز یا فلفل تند جنوبی هرچی دلت خواست
زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
نمک به مقدار کافی
آرد نخودچی یا آرد معمولی اگه مواد شُل بود، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ‌کردن به مقدار لازم

مرحله اول: نخود رو آماده کن (پایه‌ی کار)

نخود رو حداقل ۱۲ تا ۱۸ ساعت خیس کن. دوبار تو این مدت آبشو عوض کن. بعد که خوب باد کرد، آبشو خالی کن. حواست باشه نخود پخته نمی‌شه! خام باید بره تو چرخ یا غذاساز.

مرحله دوم: همه چی رو چرخ کن

نخود خیس خورده، پیاز، سیر، سبزی و سیب‌زمینی پخته‌شده رو با هم بریز تو غذاساز یا چرخ گوشت. یه بار بزنی کافیه، ولی اگه دوست داری بافتش ریزتر باشه، دوبار هم می‌تونی بندازی.

باید یه مایه‌ی منسجم و تقریبا خشک دربیاد. نه آب‌دار، نه خیلی سفت. اگه دیدی زیادی شُل شده، یه قاشق آرد بنداز تا قوام بگیره.

مرحله سوم: ادویه‌ها رو بزن

حالا وقت جادوی فلافلیه. ادویه‌ها رو اضافه کن: زیره، تخم گشنیز، فلفل‌ها، زردچوبه و بکینگ پودر. نمک هم یادت نره. این ترکیب ادویه‌ست که فلافل جنوبی رو متمایز می‌کنه. زیره و فلفل، بوی جنوب رو می‌دن به غذا.

خوب ورز بده تا همه چی یکی شه. حالا بذار نیم ساعت تو یخچال بمونه. این استراحت کمک می‌کنه مواد خودشونو بگیرن و مزه‌ها قاطی شن.

مرحله چهارم: سرخ‌کردن حرفه‌ای

روغن رو توی یه قابلمه کوچیک یا ماهیتابه‌ی گود بریز، بذار حسابی داغ شه. یه قاشق از مواد بردار، با قاشق فلافل‌زن یا دست فرم بده و بنداز تو روغن. حرارت متوسط باشه که نسوزه و خوب مغزپخت شه.

فلافل‌ها باید طلایی تا قهوه‌ای تیره بشن. وقتی آماده شدن، بذار رو دستمال تا روغن اضافه‌ش گرفته شه.

مرحله پنجم: ساندویچ فلافل جنوبی بساز!

نون باگت بگیر (ترجیحاً نون محلی)، داخلش سس بنداز، فلافل داغ بذار، روش ترشی مخلوط بنداز (حلال هر غذاییه)، خیارشور، گوجه، کاهو، پیاز… یه فشار کوچولو بده تا همه‌چی قاطی شه. بعد گاز بزن، ببین چی ساختی!

فوت و فن‌هایی که فقط فلافل‌فروش‌ها بلدن

  • فلافل باید تو روغن شناور سرخ شه تا ترد بشه.

  • اگر مواد شل بود، یا تخم‌مرغ نریز! آرد نخودچی درستش می‌کنه.

  • سیب‌زمینی نباید زیاد باشه، فقط یکی کافیه که بافت رو لطیف کنه، نه اینکه مزه‌ی نخود رو بپوشونه.

  • هرچی فلافل تندتر، جنوبی‌تر!

سوال پرتکرار: مایه فلافل رو می‌شه فریز کرد؟

آره رفیق! بعد از اینکه مواد رو ورز دادی و ادویه زدی، می‌تونی تو کیسه‌ی زیپ‌دار بریزی و تا دو هفته تو فریزر نگه‌داری. فقط وقتی خواستی استفاده کنی، بزار یخش باز شه کامل.

یه فلافل، هزار خاطره

واسه ما جنوبی‌ها، فلافل فقط یه غذا نیست. نشونه‌ی محله‌مونه، خاطره‌ی مدرسه و عصرای داغ تابستون، صف‌های بلند وانت فلافل‌زن کنار بازار. الان که دور شدیم از اون خیابون‌ها، همین که بوی فلافل تو خونه‌مون بپیچه، انگار برگشتیم.تو هم اگه دلت برای یه طعم اصیل تنگ شده، این دستور رو اجرا کن. قول می‌دم هم خودت حال کنی، هم مهمونات انگشت‌به‌دهن بمونن.

یه یادگاری از جنوب

اگه با این دستور حال کردی، تو نظرات برام بنویس چندتا فلافل درست کردی؟ اگه سوال داشتی، یا دنبال یه سس خاص جنوبی بودی، بگو تا آموزش بدم. نوش جونت و یاد جنوب همیشه زنده!

از مجموع:۰ نفر میانگین امتیاز داده شده ۰
spinner در حال ثبت رای
برچسب‌ها:,

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید