زمان مطالعه:
دقیقهبروز رسانی:
۱۴۰۴-۰۲-۰۱- خلاصه و مفید بخوانید :
- طرز تهیه دوپیازه شیرازی به سبک سنتی و اصیل مواد لازم برای تهیه دوپیازه آلو
- مرحله 1 از 5: آماده سازی پیاز
- مرحله 2 از 5: اضافه کردن ادویه
- مرحله 3 از 5: اضافه کردن رب (بسته به ذائقه)
- مرحله 4 از 5: آماده سازی سیب زمینی
- مرحله 5 از 5: تنظیم ترشی غذا
- نکات اضافه برای آشپزی حرفهای:
- ایده هایی برای سرو دوپیازه با ظاهری اشتها برانگیز
- کلام آخر
خلاصه و مفید بخوانید :
غذای دوپیازه شیرازی سنتی و اصیل می تواند یک وعده ناهار یا شام سریع، به صرفه و بسیار لذیذ باشد که با کمترین مواد اولیه ممکن می توانید تهیه کنید. ترکیب ساده اما خوشمزه سیب زمینی و پیاز در این غذا به همراه ادویه های مخصوص، دوپیازه را به یک غذای پرطرفدار و محبوب تبدیل کرده است.
روش خلاصه طرز تهیه دوپیازه به این صورت است که ابتدا پیازها را سرخ کرده و سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه میکنید. بعد از آن، سیبزمینی های آب پز شده را به مخلوط اضافه کرده و با ادویه های معطر طعم دهی میکنید. در پایان، با افزودن لیمو ترش یا آبغوره، ترشی مناسبی به غذا میبخشید.این غذا در مناطق دیگر کشورمان نیز به روش های مختلف تهیه می شود اما این دستور پخت از پرشین لیدی متعلق به دوپیازه شیرازی است.
وجود اسم آلو در کنار دوپیازه به دلیل یک نوع سیب زمینی خاص است که در قدیم استفاده می شده و ارتباطی به میوه آلو ندارد.
طرز تهیه دوپیازه شیرازی به سبک سنتی و اصیل
در این مقاله، قصد داریم شما را با طرز تهیه اصیل و خوشمزه دو پیازه آلوی شیرازی آشنا کنیم و به شما کمک کنیم تا بتوانید در سریع ترین زمان ممکن این غذای خوش طعم را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه دوپیازه آلو
میزان مورد نیاز | مواد لازم |
---|---|
3 عدد متوسط | سیبزمینی |
2 عدد بزرگ | پیاز |
1 قاشق غذاخوری | رب گوجهفرنگی |
به مقدار لازم | روغن یا کره |
به مقدار لازم | نمک، فلفل و زردچوبه |
2 قاشق غذاخوری | لیمو ترش تازه یا آبغوره |
مرحله 1 از 5: آماده سازی پیاز
ابتدا 2 عدد پیاز بزرگ را پوست گرفته و به صورت خلالی به اندازه دلخواه خرد کنید.
حالا مقداری روغن (حدود 3-4 ق غ) در ماهیتابه ریخته و بعد از گرم شدن روغن، پیازهای خردشده را اضافه کرده و تفت بدهید تا زمانی که به رنگ طلایی مایل به قهوه ای درآمده و عطر آن پخش شود.
مرحله 2 از 5: اضافه کردن ادویه
حالا زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک را اضافه کرده و مواد را هم بزنید و صبر کنید تا عطر ادویه ها آزاد شود.
مرحله 3 از 5: اضافه کردن رب (بسته به ذائقه)
رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید تا علاوه بر تفت خوردن، با بقیه مواد کاملا ترکیب شده و یکدست شود.
📍برای بافت غلیظ تر و طعم بهتر رب می توانید رب گوجه را با کره تفت بدهید.
مرحله 4 از 5: آماده سازی سیب زمینی
برای آماده کردن سیب زمینی، ابتدا آن را به صورت مکعب های کوچک برش داده و در یک قابلمه آب جوش قرار دهید تا به طور یکنواخت آب پز و نرم شود.
📍اگر قصد دارید سیب زمینیها را سرخ کنید، آن ها را پس از شستن و خشک کردن، به آرامی در روغن داغ تفت دهید تا طلایی و ترد شوند.
حالا سیبزمینی های پخته یا سرخ شده را به مخلوط پیاز و رب اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا با طعم سایر مواد ترکیب شوند. این کار باعث حفظ بافت سیب زمینی و بهبود طعم غذا می شود.
مرحله 5 از 5: تنظیم ترشی غذا
کمی آب لیموترش تازه یا آبغوره را در 3 دقیقه آخر به غذا اضافه کرده و شعله را کم کنید تا مزه ها به آرامی با هم یکدست شوند.
حالا وقت لذت بردنه. نوش جااااااااان🤗
نکات اضافه برای آشپزی حرفهای:
✅ پیازها را بهطور مداوم هم بزنید تا یکنواخت سرخ شده و خام نمانند.
✅ دقت کنید که پیازها نسوزند چراکه باعث ایجاد مزه تلخی در غذا می شوند.
✅ میتوانید کمی پودر پاپریکا یا پودر کاری برای طعمی متفاوت به دوپیازه اضافه کنید.
✅ برای معطر شدن دوپیازه می توانید از کمی گشنیز و شنبلیله تازه یا خشک استفاده کنید.
✅ رب گوجه را پس از طلایی شدن پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
✅ اضافه کردن کمی پودر زیره سبز به ادویه برای هضم بهتر این غذا و بهبود عطر و طعم آن توصیه می شود.
✅ اگر دوست دارید بافت پیاز در غذا مشخصتر و محسوس تر باشد، میتوانید آنها را کمی درشت تر خرد کنید.
✅ به جای رب گوجه فرنگی می توانید از رب انار یا رب آلوچه استفاده کنید تا غذا طعمی ملس و ترش و شیرین بگیرد.
✅ در صورت تمایل برای مجلسی تر شدن دو پیازه می توانید گوش چرخ کرده تفت داده شده را در مرحله 5 اضافه کنید.
ایده هایی برای سرو دوپیازه با ظاهری اشتها برانگیز
🟠 سرو به همراه تخممرغ نیمرو یا آبپز
🟡 سرو با ماست چکیده یا ماست و خیار
🟢 سرو با سالاد شیرازی یا ترشی های ایرانی مانند سیرترشی و ترشی لیته
🔵 سرو در ظروف سنتی سفالی یا مسی با تزئین سبزیجات تازه، حلقه های تربچه قرمز و یا برش های لیمو ترش
کلام آخر
دوپیازه شیرازی یکی از غذاهای ساده، خوشمزه و اقتصادی ایرانی است که با مواد اولیه در دسترس و زمان کوتاه آماده میشود. این غذا به دلیل استفاده از سیبزمینی و پیاز، منبعی غنی از کربوهیدرات، فیبر، ویتامین C و آنتیاکسیدانها محسوب شده و برای کودکان نیز مفید است. دو پیازه به دلیل بافت تر و تمیز خود می تواند در قالب لقمه نانی یا ساندویچ آماده هم تهیه شود تا در هنگام سفر یا خوراکی همراه، یک وعده کامل و لذیذ برای شما یا فرزندتان باشد.

نظرات کاربران
سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.