لطفاً جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید تا بتوانید از این سایت بازدید کنید.

0

طرز تهیه شیرینی معروف ماه رمضان زولبیا و بامیه

طرز تهیه شیرینی معروف ماه رمضان زولبیا و بامیه

معمولا اکثر پزشکان توصیه اکید دارند که در ماه مبارک رمضان، به خصوص در وعده‌های افطار و سحری، شیرینی زیادی نخورید. زیرا مصرف شیرینی بیش از حد، اتفاقا باعث افت ناگهانی قند خون خواهد شد. از طرفی دیگر، مصرف قند و شکر زیاد و مشتقات آن در افطار و سحر، باعث سستی و کرختی بدن می‌شود و با کاهش املاح مفید دیگر، چربی خون را نیز بالا و بالاتر خواهد برد. در این مقاله به تهیه زولبیا و بامیه که با ساده ترین لوازم قنادی تولید می شوند می پردازیم.

اما اگر یک شیرینی‌دوست قهار باشید، ضمن احترام به نظر پزشکان، احتمالا می‌گویید: «حالا یکی دوتاش که ضرر نداره!» و واقعا مصرف به اندازه شیرینی‌جات باعث می‌شود که نه‌تنها لذت مصرف شیرینی را از دست ندهید، بلکه مشکلی هم برایتان پیش نیاید. ضمنا می‌توانید در فاصله بین افطار و سحر هم شیرینی میل کنید تا مشکلی برای قند خونتان دراثر به یک باره قند دیدن آن وارد نشود. پس بد نیست به این افطاری‌های ماه رمضان دلربا نگاهی داشته باشیم. 

زولبیا پرطرفدار ترین شیرینی ماه رمضان

زولبیا نیز تقریبا از نظر تاریخی، قدمتی به بلندای بامیه دارد و به همان اواسط دوره قاجاریه بازمی‌گردد. این شیرینی نیز از جمله شیرینی‌هایی است که باید ابتدا سرخ شود و سپس درون شهد غلیظ، طعم شیرینی را به خودش جذب کند. تنها تفاوت این دو در تفاوت جزئی خمیر و نوع قالب زدن است. معمولا زولبیا را برخلاف بامیه، تکه‌ای درست نمی‌کنند. بلکه خمیر متشکل از نشاسته و ماست و آرد و روغن را درون شیشه‌ای با سوراخ‌های ریز پر می‌کنند و از آن سوراخ‌ها اشکال و خطوطی تودرتو در روغن می‌ریزند تا به همدیگر بچسبند.

طرز تهیه شیرینی معروف ماه رمضان زولبیا و بامیه

طرز تهیه شیرینی معروف ماه رمضان زولبیا و بامیه

طرز تهیه زولبیا:

مواد لازم برای شربت زولبیا و بامیه

مواد لازم مقدار
شکر 2 پیمانه
آب 1 پیمانه
زعفران دم‌کرده 1 قاشق چای‌خوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو 1/2 قاشق چای‌خوری

مرحله اول پخت زولبیا

  1. ترکیب مواد و جوشاندن شربت
  2. مخلوط کردن شکر و آب
  3. شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
  4. حل شدن شکر
  5. مواد را کمی هم بزنید تا شکر کاملاً در آب حل شود. از هم زدن بیش از حد خودداری کنید.
  6. جوشاندن شربت
  7. اجازه دهید مخلوط به جوش بیاید. کف‌های سطحی را با قاشق بردارید تا شربت شفاف‌تر شود.
  8. افزودن گلاب و زعفران
  9. بعد از ۱۰ دقیقه جوشیدن، گلاب و زعفران را اضافه کنید و حرارت را کم کنید.

مرحله دوم تهیه زولبیا :

  1. قوام دادن شربت
  2. جوشیدن روی حرارت ملایم
  3. شربت باید حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا غلظت مناسبی پیدا کند.
  4. اضافه کردن آبلیمو
  5. در ۵ دقیقه آخر، آبلیمو را اضافه کنید تا از شکرک زدن جلوگیری شود.
  6. تست قوام شربت
  7. چند قطره از شربت را روی یک بشقاب سرد بریزید. اگر حالت چسبناک داشت و سریع پخش نشد، آماده است.
  8. افزودن گلوکز اختیاری

برای افزایش ماندگاری، در این مرحله گلوکز مایع را اضافه کنید. از اینجا میتونید با لوازم قنادی کاربردی در شیرینی پزی آشنا بشید.

طرز تهیه شیرینی معروف ماه رمضان زولبیا و بامیه

طرز تهیه شیرینی معروف ماه رمضان زولبیا و بامیه

مواد لازم برای تهیه زولبیا

مواد لازم مقدار
نشاسته گل 100 گرم
آرد سفید 25 گرم
ماست 100 گرم
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده 1 قاشق چای‌خوری
گلاب 1 قاشق چای‌خوری
بیکینگ‌پودر ¼ قاشق چای‌خوری
آب 2 قاشق غذاخوری
شربت آماده‌شده به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم

مرحله اول: آماده کردن خمیر زولبیا

  1. نشاسته را در ماست حل کنید و کاملاً هم بزنید تا یکدست شود.
  2. آرد و بیکینگ‌پودر را الک کرده و کم‌کم به مخلوط اضافه کنید.
  3. روغن مایع، زعفران دم‌کرده و گلاب را به ترکیب اضافه کرده و هم بزنید.
  4. آب را کم‌کم اضافه کنید تا خمیر حالت روان و کش‌دار پیدا کند.
  5. روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه استراحت کند.

مرحله دوم: سرخ کردن زولبیا

  1. از روغن تازه استفاده کنید.
  2. دمای روغن باید در محدوده ۱۶۰ تا ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد باشد.
  3. برای ایجاد شکل‌های زیبا از ماسوره مخصوص زولبیا یا قیف استفاده کنید.
  4. روغن را در تابه‌ای گود گرم کنید.
  5. خمیر را داخل قیف یا ماسوره بریزید و به‌صورت دایره‌های پیوسته در روغن داغ بریزید.
  6. اجازه دهید زولبیاها طلایی شوند، سپس آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
  7. بعد از سرخ شدن، زولبیاها را از روغن خارج کرده و روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود.
  8. زولبیاهای سرخ‌شده را داخل شربت گرم (نه داغ) قرار دهید.
  9. حدود ۳۰ ثانیه آن‌ها را در شربت بغلتانید تا کاملاً آغشته شوند.

زولبیاها را از شربت خارج کرده و روی توری قرار دهید تا شیره اضافی چکه کند. در ادامه می تونید با انواع لوازم قنادی و تاریخچه قنادی و شیرینی پزی در ایران آشنایی پیدا کنید.

طرز تهیه شیرینی معروف ماه رمضان زولبیا و بامیه

طرز تهیه شیرینی معروف ماه رمضان زولبیا و بامیه

بامیه خوشمزه و دوست داشتنی

این شیرینی خوشمزه به گواهی تاریخ آشپزی ایران، از حدود دوره ناصرالدین شاه در ایران رواج داشته است. البته انواع بلندتری از بامیه یک‌تکه هم وجود دارد که در حوالی عید نوروز و توسط چرخی‌ها به فروش می رسد. اما بامیه ماه مبارک رمضان از ابتدا بیشتر به همین شکل کوچک و قطعه‌قطعه بوده است.

مواد لازم برای طرز تهیه بامیه:

مقدار مواد
1 پیمانه آرد سفید
50 گرم کره
1 پیمانه آب
2 عدد تخم‌مرغ
1 قاشق غذاخوری شکر
1/2 قاشق چای‌خوری بیکینگ‌پودر
۱ کمتر از ۱/۸ قاشق چای‌خوری نمک
به مقدار لازم شربت آماده‌شده
به مقدار لازم روغن برای سرخ کردن

مرحله اول پخت بامیه رمضان :

آماده‌سازی خمیر بامیه

۱. آب، کره، شکر و نمک را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره کاملاً ذوب شود.

  1. وقتی آب به جوش رسید، آرد را یک‌باره اضافه کنید و بلافاصله هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد.
  2. حرارت را کم کنید و خمیر را حدود ۲ تا ۳ دقیقه ورز دهید تا نرم و یکدست شود.
  3. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خمیر کمی خنک شود.
  4. تخم‌مرغ‌ها را دانه‌دانه اضافه کنید و پس از هر بار اضافه کردن، خمیر را کاملاً مخلوط کنید.
  5. در نهایت، بیکینگ‌پودر را بیفزایید و خمیر را ورز دهید تا کاملاً کشدار شود.

مرحله دوم تهیه بامیه :

  1. قالب‌گیری و فرم‌دهی بامیه
  2. خمیر آماده‌شده را داخل قیف با ماسوره ستاره‌ای بریزید.
  3. یک تابه گود را روی حرارت متوسط قرار دهید و مقدار کافی روغن در آن بریزید.
  4. پس از گرم شدن روغن، خمیر را با قیف به‌صورت قطعات کوچک درون روغن بریزید و با قیچی آشپزخانه برش بزنید.
  5. برای ایجاد بامیه‌های یکدست، قیف را نزدیک سطح روغن نگه دارید.
  6. پس از ریختن بامیه‌ها در روغن، اجازه دهید ۵ تا ۷ دقیقه سرخ شوند.
  7. وقتی رنگ بامیه‌ها طلایی شد، آن‌ها را از روغن خارج کنید.
  8. بلافاصله بامیه‌ها را داخل شربت ولرم قرار دهید و ۳۰ ثانیه بغلتانید تا کاملاً شیره را جذب کنند.
  9. بامیه‌های آغشته به شربت را روی توری قرار دهید تا شربت اضافی آن خارج شود.

نکات آموزش تهیه بامیه رمضان :

در طرز تهیه زولبیا و بامیه نکته‌ای که باید بهش دقت کنید، ترکیب نشاسته و ماست در خمیر زولبیا است، چون بافت آن را تردتر می‌کند. نشاسته به سبکی خمیر کمک می‌کند و ماست فرآیند تخمیر را تقویت می‌کند. برای ایجاد بافت پوک، باید خمیر بامیه را به خوبی ورز دهید تا هوادهی مناسبی پیدا کند. این کار باعث می‌شود بامیه پس از سرخ شدن، پف کند و ترد باقی بماند.

دمای ایده‌آل روغن بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد است. روغن بیش‌ازحد داغ، زولبیا و بامیه را قبل از مغزپخت شدن می‌سوزاند. در مقابل، روغن سرد باعث جذب چربی اضافی می شود و شیرینی را نرم می‌کند.شکرک داخل شربت به دلیل جوش بیش از حد و عدم افزودن آبلیمو است. برای جلوگیری از شکرک ، آبلیمو را در آخرین مراحل اضافه کنید و دمای شربت را تا ولرم کاهش دهید.

از مجموع:۱۳ نفر میانگین امتیاز داده شده ۴.۵
spinner در حال ثبت رای

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید