0

آموزش تهیه کوکی هندوانه ویژه شب یلدا

آموزش تهیه کوکی هندوانه ویژه شب یلدا

خلاصه و مفید بخوانید :

کوکی‌های هندوانه‌ای یکی از جذاب‌ترین و خوشمزه‌ترین خوراکی‌ها برای شب یلدا هستند که با ظاهر خاص و رنگ‌های شادشان جلوه‌ای دلپذیر به میز پذیرایی می‌دهند. این کوکی‌ها نه‌تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان نیز جذاب هستند و به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را در خانه تهیه کنید. مواد اصلی شامل آرد، کره، شکر، تخم‌مرغ، وانیل و رنگ‌های خوراکی قرمز و سبز است. تهیه این کوکی‌ها با چند مرحله ساده مانند مخلوط کردن مواد، رنگ‌آمیزی، فرم‌دهی و پخت انجام می‌شود. نتیجه نهایی شیرینی‌هایی با طعمی لذیذ و ظاهری شبیه به برش‌های هندوانه خواهد بود. با تهیه این کوکی‌های خاص، تجربه‌ای متفاوت برای خود و خانواده‌تان در شب یلدا خلق کنید و سفره یلدای خود را مملو از خلاقیت و زیبایی نمایید.

یلدا این شب باستانی رو به شما بانوان هنرمند تبریک می گویم. در این پست ویژه، آموزشی ازتهیه کوکی هندوانه ، شیرینی ویژه شب یلدا تهیه کرده ایم.

کوکی مدلی از یک شیرینی صاف و شیرین است و ریشه این شیرینی خوشمزه به قرن هفتم میلادی و کشور ایران برمیگردد. مواد اصلی تهیه کوکی آرد، تخم مرغ، کره و شکر است و در داخل آن می توان از انواع مغزها و خشکبار، شکلات و مربا استفاده کرد و آن را به اشکال مختلفی تزئین کرد.

کوکی هندوانه در واقع نوعی کوکی شکری است که با رویال آیسینگ به شکل هندوانه یا هر میوه دیگری به دلخواه تزئین میشه و برای میهمانی شب یلدا گزینه بسیار زیباست. شیرینی ساده و در عین حال از جمله دسرهای یلدا می باشد. شما می توانید قدم به قدم با طرز تهیه این شیرینی هنرمندانه پیش بروید.

مواد لازم برای تهیه کوکی هندوانه :

  • آرد 310 گرم

  • پودر قند 155 گرم

  • تخم مرغ 3 عدد

  • کره 170 گرم

  • نمک 1/4 قاشق چایخوری

  • وانیل شکری 1/4 قاشق چایخوری

  • رنگ ژله ای خوراکی قرمز سبز، سفید به میزان لازم

  • شکلات سیاه مخروطی کوچک

طرز تهیه شیرینی هندونه

  • کره را در ظرفی مناسب بریزید و با یک چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید تا نرم و یکدست شود.

  • پودر قند را به کره اضافه کنید و با همزن دستی خوب مخلوط کنید.

  • نمک و وانیل را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید و هم بزنید.

  • سفیده و زرده تخم مرغ ها را جداکنید، زرده ها را به مایه کوکی اضافه کرده و خوب هم بزنید. (سفیده ها را برای درست کردن رویال آیسینگ نگه دارید.)

  • آرد را الک کنید، آن را به مایه کوکی اضافه کرده و خوب هم بزنید تا خمیر شود.

  • خمیر را تکه تکه کنید و آن را روی یک سطح صاف قرار دهید، سپس تکه ها را با کف دست به سمت پایین و جلو فشار دهید تا ذرات خمیر به هم بچسبند و خمیر یکدست بشه.

  • تکه های خمیر را یکی کنید و کل خمیر را کمی ورز دهید، خیلی ورز ندهید چون در غیر اینصورت خمیر کیفیت خود را از دست می دهد.

  • خمیر را در نایلون قرار دهید و آن را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید.

  • بعد از نیم ساعت خمیر را از یخچال درآورده روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با وردنه صاف کنید. اگر خمیر به وردنه می چسبد کمی وردنه را آردی کنید.

  • خمیر را صاف کنید تا ضخامت آن حدودا 5 میلیمتر شود، سپس با کاتر دایره آن را قالب بزنید.

  • دایره ها را بسته به سلیقه خودتون به دو قسمت، چهار قسمت یا شش قسمت تقسیم کنید.

  • برای گذاشتن خمیر در سینی فر باید خمیر کاملا سرد باشه تا راحت بتوانید آن را بلند کنید، برای این منظور می توانید خمیر قالب زده را نیم ساعت تا یک ساعت دیگر در یخچال و یا مدت کمتری در فریزر قرار دهید تاسفت شود.

  • کف سینی فر کاغذ روغنی بکشید و با یک لیسک استیل خمیرهای قالب زده را از سطح کار بردارید و روی کاغذ روغنی قرار دهید.

  • اضافه های خمیر را دوباره وردنه بکشید و به همین صورت قالب بزنید.

  • قبل از قرار دادن سینی در فر کوکی ها باید سرد باشند، اگر زمان زیادی صرف قالب زدن کردید و خمیر گرم شد بهتر است سینی را نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر سرد شود، در غیر اینصورت کوکی هاهنگام پخت شکل خود را از دست می دهند.

  • فر را روی درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و کوکی ها را به مدت ده دقیقه در آن قرار دهید تا بپزد.

  • وقتی زیر و کناره های کوکی ها کمی طلایی شد پخت آن کامل شده، آن را از فر درآورید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود.

مواد لازم برای تهیه رویال آیسینگ

  • سفیده تخم مرغ 2 عدد

  • آب لیمو ترش تازه 1 قاشق چایخوری

  • پودر قند 330 گرمطرز تهیه رویال آیسینگ

  • سفیده های تخم مرغ را در ظرفی بریزید و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید و با هم زن خوب مخلوط کنید.

  • پودر قند را الک کنید و آن را آرام آرام به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.

  • پودر قند را باید به مقداری اضافه کنید تا به غلظت مورد نظر برسید، بنابراین ممکن است همه پودر قند استفاده نشود.

  • برای چک کردن غلظت آیسینگ، دو روش وجود دارد:

  • همزن را از آیسینگ خارج کنید در صورتی که آیسینگ به شکل نواری از همزن بریزد و در عرض 25 تا 30 ثانیه ناپدید شود یعنی با بقیه آیسینگ مخلوط شود و سطح آن صاف شود، غلظت مناسبی دارد و می توان از آن برای تزئین کوکی استفاده کرد.

  • مقداری از آیسینگ را روی یکی از کوکی ها تست کنید به این شکل که آیسینگ را روی کوکی بریزید و با چاقو به سمت لبه ها پخش کنید، اگر از لبه ها سرازیر شد و ریخت غلظت آن برای رنگ آمیزی مناسب نیست و باید مقداری پودر قند به آن اضافه کرده و هم بزنید و باز تست کنید تا به غلظت مناسب بریزید.

  • اگر غلظت آیسینگ زیاد بود و بعد از 25 تا 30 ثانیه ناپدید نشد، چند قطره آب به آن اضافه کنید و با همزن هم بزنید. دوباره تست کنید تا به غلظت دلخواه برسید.

نحوه رنگ آمیزی و تزئین کوکی هندوانه ای

  • بعد از آماده شدن آیسینگ سه کاسه برای رنگ های قرمز، سبز و سفید آماده کنید.

  • بیشترین رنگ مورد استفاده در این کوکی قرمز هست پس باید آیسینگ بیشتری را به قرمز اختصاص دهید.

  • از رنگ های ژله ای برای رنگ کردن آیسینگ استفاده کنید و کم کم با یک خلال دندان رنگ را اضافه کنید تا به رنگ مورد نظرتان برسد. چون رنگ ها با گذشت زمان تیره تر می شوند به این نکته توجه داشته باشید وبه اندازه ای از رنگ استفاده کنید که رنگ آیسینگ تیره نشود.

  • اگر رنگ سفید دارید بهتر است از رنگ سفید استفاده کنید تا رنگ براق تری به شما بدهد در غیر اینصورت می توانید از ایسینگ بدون رنگ استفاده کنید.

  • رویال آیسینگ خیلی سریع خشک می شود بنابراین موقع کار کردن با هر رنگ روی رنگ های دیگر را با سلفون بپوشانید.

  • از آیسینگ قرمز شروع کنید، آن را در ماسوره بریزید و از گوشه قاچ هندوانه شروع به دورگیری کنید. موقع کار دست خود را از کوکی فاصله دهید و بالا بگیرید. اگر دست خود را به کوکی نزدیک کنید کنترل آیسینگ سخت می شود. دورگیری رنگ قرمز را شروع کنید و در گوشه ها دست خود را به سطح نزدیک کنید تا راحت بتوانید تغییر جهت دهید. دورگیری قرمز را برای همه کوکی ها انجام دهید.

  • در آخر قوس دست خود را به کوکی نزدیک کنید و آیسینگ را قطع کنید. اگر تیزی ایجاد شد آن را با یک خلال دندان صاف کنید.

  • برای پر کردن قسمت قرمز باید آیسینگ قرمز را به غلظت مناسب برسانید و آن را رقیق تر کنید. برای این منظور 1/4 قاشق چایخوری آب به آیسینگ اضافه کنید و قاشق را بالا ببرید اگر باریکه آیسینگ در مدت 6 تا 8ثانیه محو شد غلظت آن برای پر کردن مناسب است در غیر اینصورت باز هم آب اضافه کنید تا به غلظت مورد نظر برسد. هیچ گاه آب را یکباره اضافه نکنید، کم کم اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد.

  • اجازه دهید تا دورگیری قرمز کمی خشک شود و سپس با آیسینگ رقیق قسمت وسط را پر کنید. اگر همه قسمت ها کاملا پر نشد با خلال دندان آیسینگ را به قسمت های خالی هدایت کرده و آن را کامل پر کنید.

  • بعد از اتمام رنگ قرمز، رنگ سفید را به همان ترتیب دورگیری، چسبیده به رنگ قرمز برای همه کوکی ها انجام دهید.

  • بعد از اتمام رنگ سفید، رنگ سبز را برای همه کوکی ها انجام دهید.

  • برای هسته می تونید از شکلات های مشکی مخروطی شکل کوچک استفاده کنید و آن را در قسمت قرمز قرار دهید و کمی فشار دهید تا بچسبد.

  • کوکی ها آماده اند اجازه دهید تا کاملا خشک شوند و بعد میل کنید.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید