0

عوارض خطرناک کاشت ایمپلنت دندان

عوارض خطرناک کاشت ایمپلنت دندان

این روزها داشتن ایمپلنت دندان یا مطرح شدن موضوع ایمپلنت دندان در حین گفتگو های روزمره بسیار رایج شده است. جراحی ایمپلنت دندان یکی از ایمن ترین و موفق ترین روش های جایگزینی برای دندان های از دست رفته است. خطرات ایمپلنت دندان بسیار کم است و حتی عوارض کمتری پس از جراحی ایمپلنت دندان برای فرد اتفاق بیافتد.

عوارض خطرناک کاشت ایمپلنت دندان

میزان موفقیت این درمان بیش از 99 درصد است و زمانی که توسط دندانپزشکان متخصص و واجد شرایط انجام می شود میزان قابل توجهی عوارض احتمالی کم خواهد شد. دندانپزشکان برای کاهش عوارض قبل از انجام کاشت ایمپلنت دندان و زمان مشاوره شما، سابقه پزشکی ، عکس برداری با اشعه ایکس و معاینه کامل پزشکی شما را انجام می دهند.

این کمک می کند تا هر گونه عوارض ایمپلنت دندانی به حداقل برسد و طرح درمانی مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان به شما ارائه دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ایمپلنت دندان چیست ؟ می توانید از صفحه ( https://roshadent.com/dental-implant/ ) دیدن فرمایید. 

بیشتر بخوانید » قیمت روز ایمپلنت دندان 

رایج ترین عوارض کاشت ایمپلنت دندان

رایج ترین عوارض کاشت ایمپلنت دندان

شل شدن ایمپلنت

 شایع ترین کاشت ایمپلنت دندان عارضه شل شدن ایمپلنت دندان است. تعدادی از دلایل ممکن است وجود داشته باشد؛ در برخی موارد، استخوان فک به اندازه کافی برای نگه داشتن ایمپلنت قوی نیست و این ممکن است به دلیل از بین رفتن استخوان در اثر افزایش سن باشد. عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن، بیماری لثه و بهداشت نامناسب دهان و دندان می توانند باعث شل شدن ایمپلنت شوند.

عفونت

عفونت یکی دیگر از عوارض شایع ایمپلنت های دندانی است. محل کاشت ممکن است ملتهب و عفونی شود و باعث درد و حتی تب شود. عفونت ها مدت کوتاهی پس از انجام جراحی ایمپلنت ایجاد می شوند. حتماً دستورالعمل‌های جراح دهان خود را در مورد رعایت بهداشت دهان و دندان و ناحیه ایمپلنت شده دنبال کنید و در صورت مشاهده علائم عفونت فوراً با دکتر دندان تماس بگیرید.

خونریزی

 در برخی موارد، ایمپلنت منجر به خونریزی مزمن می شود. هنگامی که خونریزی متوقف نمی شود، می تواند باعث انواع مشکلات از ناراحتی معده تا کم خونی شود. در بیشتر موارد، خونریزی را می توان با مداخله جراح دهان و دندان در حالی که ایمپلنت را در جای خود نگه داشت، متوقف کرد.

حرکت ایمپلنت دندان

 گاهی اوقات ایمپلنت ها می توانند کمی جابجا شوند یا مقدار کمی حرکت کنند که به آن حرکت میکرو می گویند. این حرکت به اندازه یک ایمپلنت شل نیست، و ممکن است به سختی متوجه آن شوید. علائم هشدار دهنده حرکت میکرو شامل احساس سفتی در دندان های اطراف ایمپلنت یا تغییر در ایمپلنت است که وقتی در آینه نگاه می کنید می توانید ببینید. این یک علامت هشدار اولیه است که ایمپلنت ممکن است به زودی شل شود. اگر به این نوع مشکل مشکوک هستید با جراح دهان خود تماس بگیرید.

واکنش آلرژیک

اکثر ایمپلنت ها از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده اند. برخی از بیماران ممکن است حساسیت ناشناخته ای به تیتانیوم یا فلز دیگری داشته باشند؛ که ممکن است بسیار نادر باشد. علائم واکنش آلرژیک شامل تغییر طعم، گزگز، التهاب یا تورم در ناحیه ایمپلنت شده است. اگر آلرژی به آلیاژ تیتانیوم دارید، می توان از مواد جایگزین استفاده کرد. ایمپلنت شما به سادگی نیاز به تعویض دارد. اگر فکر می کنید ممکن است واکنش آلرژیک به ایمپلنت خود را تجربه کنید، با جراح دهان خود تماس بگیرید.

آسیب عصبی

در برخی موارد ایمپلنت خیلی نزدیک به عصب است و باعث آسیب می شود. علائم آسیب عصبی شامل بی حسی یا سوزن سوزن شدن در زبان، لثه، لب ها و صورت است. برداشتن ایمپلنت ممکن است مشکل را برطرف کند، اما ممکن است آسیب عصبی دائمی شود. جراح دهان شما باید تمام خطرات احتمالی این عمل از جمله خطر آسیب عصبی را از قبل با شما در میان بگذارد.

بیرون زدگی در حفره سینوسی

در موارد نادر، ایمپلنت در فک بالا می تواند به داخل حفره سینوسی بیرون بزند. این می تواند باعث درد و سایر عوارض در سینوس ها و همچنین افزایش احتمال شکست ایمپلنت شود.

علائم هشدار دهنده عوارض ایمپلنت

برخی از عارضه هایی که مربوط به عوارض ناشی از کاشت ایمپلنت دندان باشد.

  • مشکل در جویدن
  • التهاب لثه
  • رکود لثه
  • افزایش تورم
  • لق شدن ایمپلنت یا دندان جایگزین شده
  • درد یا ناراحتی شدید

علائم هشدار دهنده عوارض ایمپلنت

موارد ایجاد عوارض خطرناک ایمپلنت دندان

چندین عامل خطر می توانند احتمال تجربه عوارض ناشی از جراحی ایمپلنت دندان را افزایش دهند. این عوامل خطر می توانند به مشکلات ایمپلنت دندان کمک کنند:

  • سلامت دهان و دندان ضعیف: اگر مشکلات دندانی مانند بیماری لثه یا پوسیدگی دندان دارید، می تواند خطر عوارض کاشت ایمپلنت دندان را در حین و بعد از جراحی ایمپلنت دندان افزایش دهد.
  • تراکم استخوان ناکافی: ایمپلنت های دندانی برای حمایت از آنها نیاز به یک پایه استخوانی قوی دارند. اگر استخوان کافی در فک وجود نداشته باشد، می تواند خطر شکست زودرس ایمپلنت را افزایش دهد.
  • سیگار کشیدن: سیگار کشیدن می تواند در روند بهبودی اختلال ایجاد کند و خطر شکست ایمپلنت را افزایش دهد.
  • شرایط پزشکی: برخی از شرایط پزشکی مانند دیابت، اختلالات خودایمنی یا سرطان می‌توانند خطر عوارض در طول جراحی ایمپلنت دندان را افزایش دهند.
  • داروها: برخی از داروها، مانند رقیق‌کننده‌های خون، می‌توانند خطر خونریزی در حین و بعد از عمل را افزایش دهند.
  • سن: افراد مسن ممکن است به دلیل تغییرات مرتبط با سن در تراکم استخوان و بهبودی، در معرض خطر بیشتری از عوارض ناشی از جراحی ایمپلنت دندان باشند.

چگونه می توانیم عوارض خطرناک کاشت ایمپلنت دندان را کاهش داد؟

در حالی که همیشه برخی از خطرات مرتبط با هر روش جراحی وجود دارد، اقداماتی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به عوارض ناشی از جراحی ایمپلنت دندان انجام دهید:

انتخاب دندانپزشک متخصص: انتخاب دندانپزشکی که تجربه کاشت ایمپلنت و جراحی ایمپلنت دندان را داشته باشد بسیار مهم است. همچنین، بررسی کنید که آیا آنها سابقه خوبی در موفقیت با روش های جراحی دارند یا خیر.

بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید: دندان ها و ایمپلنت های طبیعی خود را به طور مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و برای تمیز کردن و معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

دستورالعمل های دندانپزشک خود را پس از جراحی دنبال کنید: دندانپزشک دستورالعمل های خاصی را در مورد نحوه مراقبت از ایمپلنت پس از جراحی به شما ارائه می دهد. برای اطمینان از بهبودی مناسب، رعایت دقیق این دستورالعمل ها مهم است.

از استعمال دخانیات خودداری کنید زیرا می تواند در روند بهبودی اختلال ایجاد کند و خطر شکست ایمپلنت را افزایش دهد.

کلام آخر

ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته و یا پوسیده شده است. به دلیل موفقیت بالای 98 درصد کاشت ایمپلنت این روش به عنوان ایمن ترین و موفق ترین روش شناخته می شود. اما در برخی شرایط عوارضی ممکن است برای افراد بعد از کاشت ایمپلنت رخ دهد.

در این مقاله به صورت کامل این عوارض توضیح داده شد و همچنین راه های جلوگیری از بروز این عوارض نیز اشاره شده است. به طور کلی همانند موفقیت کاشت ایمپلنت دندان عوارض آن نیز بسیار به دندرت اتفاق می افتد پس اگر قصد کاشت ایمپلنت دندان دارید با انتخاب کلینیک مجهز و بهره مند از دندانپزشکان حاذق می توانید بدون نگرانی از عوارض آن کاشت ایمپلنت دندان را با خیال آسوده انجام دهید.

منبع » dental implant

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *