2

بهترین روش ها برای تربیت کودک لجباز و حرف گوش نکن

تربیت کودک لجباز و حرف گوش نکن

تربیت کودک لجباز و حرف گوش نکن

یکی از دغدغه های بسیار مهم برای والدین تربیت صحیح فرزندان است. این مسئله ی اجتماعی بسیار حائز اهمیت بوده و توجه به آن ضروری است. از جمله مسائلی که باعث ایجاد فشار و کم آوردن پدر و مادران می شود داشتن کودکی لجباز و حرف گوش نکن است. در این مقاله از سایت پرشین لیدی بهترین روش ها برای تربیت کودک لجباز و حرف گوش نکن را ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.

چگونه کودک لجباز و حرف گوش نکن خود را تربیت کنیم؟

از جمله چالش های بزرگ والدین تربیت کودک لجباز و حرف گوش نکن است برخی از روش ها و کارکردهای موثر جهت تربیت کودکان لجباز و حرف گوش نکن عبارتند از:

۱. قواعد و محدودیت ها: اگر والدین برای کودک خود قواعد و محدودیت هایی مشخص کنند کودک متوجه می شود که حدودی را باید رعایت کند و به پدر و مادر خود احترام بگذارد که این محدودیت ها با توجه به سن کودک متغیرند.

۲. تشویق: در صورتی که کودک شما کار درستی انجام داد و رفتار مناسبی داشت او را تشویق کنید تا ترغیب به انجام کارهای خوب و درست شود.

۳. الگوهای مناسبی برای فرزندان خود باشید اگر به کودک می گویید که مثلا پفک نخور خود شما نیز نباید بخورید تا کودک شما را ببیند و الگوبرداری مناسبی داشته باشد.

۴. توضیح دلایل: زمانی که بخاطر یک کار نادرست کودک با او برخورد می کنید به او کامل و واضح توضیح دهید که چرا نباید فلان کار را انجام دهد مثلا بگویید اگر میوه ی نشسته بخوری ممکنه مریض بشی به جای اینکه بگویید میوه ی نشسته نخور. سعی کنید واضح و شفاف با کودک خود سخن بگویید.

۵. تمرین و تکرار: وقتی کودک را تشویق به کارهای درست می کنید به مرور زمان با ترغیب کودک و انجام آن، تمرین و تکرار رفتارهای درست در کودک نهادینه شده و عادت به رفتارهای در ست می کند.

۶. مشارکت در تصمیم گیری: به کودکتان اجازه دهید تا در تصمیم گیری هایی که مربوط به خودشان است مشارکت داشته باشند و فرصت مسئولیت پذیری به آنها بدهید. این کار باعث ایجاد ارزشمندی در کودک شده و باعث می شود بیشتر به رفتارشان توجه کنند.

۷. از ابزارهای ارتباطی مثبت استفاده کنید. هیچ وقت به کودک نگویید تو هیچ وقت نمی تونی این کار رو انجام بدی. از عبارات مثبت استفاده کنید چرا که به کارگیری عبارات منفی باعث تخریب شخصیت کودک شده و معضلات بسیاری در پی دارد.

۸. به رفتار و حرفهای ناپسند کودک نخندید. اگر کودک شما رفتار نادرستی از خود نشان داد به این دلیل که رفتارش خنده دار است از او نخندید چرا که خندیدن شما مهرتاییدی برای اوست تا رفتار نادرست خود را دوباره تکرار کند.

۹. بی دریغ به کودکتان محبت کنید. به فرزندتان عشق بورزید و به او بگویید که چقدر دوستش دارید و در صورت انجام کار نادرست، لجبازی و حرف گوش نکنی، بگویید از رفتار تو ناراحتم و این رفتار تو رو دوست ندارم نگویید تو رو دیگه دوست ندارم. برای درست تربیت کردن فرزند لجباز و حرف گوش نکن بر روی او فریاد نزنید. برخی فکر می کنند تنبیه کردن می تواند راه درست برای تربیت کودک باشد در صورتی که تنبیه بدنی که کاملا برعکس عمل کرده و تنبیه کلامی و عملی شاید در کوتاه مدت موثر باشد ولی در بلند مدت عواقب منفی بسیاری به جا می گذارد. تنبیه کلامی می تواند اعتماد به نفس کودک را کاهش داده و باع ایجاد ترس در او شود و تنبیه عملی می تواند رفتار لجابزی کودک را تشدید کند مانند اینکه به او بگویید دیگه تو رو پارک نمی برم یا دیگه برات اسباب بازی نمی خرم.

۱۰. سعی کنید ریشه ی لجبازی کودک را پیدا کنید. اگر رابطه ی پدر و مادر با هم مناسب نباشند لجبازی و حرف گوش نکنی کودک یکی از کارهایی است که کودک برای جلب توجه والدین خود انجام می دهد تا خود را آرام کند.

۱۱. روش های بازی آموزی: خواسته ی خود از فرزندتان را با بازی و تفریح به او بیان کنید. چراکه کودک از راه بازی می تواند ارتباط برقرار کند به همین سادگی انجام یک بازی می تواند لجبازی های کودکتان را کاهش دهد. بازی های نقش آفرینی بازی های گروهی و تعاملی میتوانند مهارت های ارتباطی و اجتماعی کودک را تقویت کنند.

تربیت کودک لجباز و حرف گوش نکن

در صورتی که کودک لجباز و حرف گوش نکن بازی های نقش افرینی و گروهی را نپذیرفت می توان از راهکارهای زیر استفاده کرد:

۱. فعالیت هایی را انتخاب کنید که علاقه مندی کودک را بر می انگیزد مثلا اگر کودک شما به بازی با ماشین علاقمند است یک ماشین جدید وجذاب برای او بخرید و به او بدهید تا شروع به بازی کند.

۲. فعالیت های دو نفره را با هم شروع کنید مثلا شما نیز یک ماشین بردارید و با هم شروع کنید به بازی کردن تا به فعالیت های گروهی علاقمند شود.

۳. به کودک فرصت تصمیم گیری بدهید تا خود هر فعالیتی که دوست دارد انجام دهد و به او بگویید هر بازی که تو انتخاب کردی منم هستم و او را تشویق کنید.

۴. به کودک خود بگویید اگر فعالیت خود را انجام داد به او یک جایزه ی کوچک می دهید.

۵. از بازی هایی کمک بگیرید که باعث می شود توانایی های اجتماعی و تفکری کودک بالا رفته و مهارت ارتباطی او تقویت شود. از بازی هایی که توانایی شناختی، فیزیکی و اجتماعی کودک را تقویت می کند و باعث افزایش تمرکز او می شود استفاده کنید چرا که در ایجاد برقراری ارتباط کودک و تعامل با دیگران تاثیرگذارند.

نتیجه گیری

تربیت کودک لجباز و حرف گوش نکن فرآیندی طولانی و پیچیده است و به صبر و انعطاف پذیری نیاز دارد. ولی با استفاده از روش هایی که ذکر شد و با دادن فرصت های آموزشی و سازنده می توان کودک را فردی مسئول ، موفق و حرف گوش کن تربیت کرد. کودکان معمولا بین سنین ۲ تا ۶ سالگی و دوران نوجوانی لجباز و حرف گوش نکن می شوند . در این دوران صبر و رفتار درست پدر و مادر بسیار در بهبود این رفتار که برآیند دوران کودکی و نوجوانی است کمک کننده است. برای رفتار درست با کودک لجباز و حرف گوش نکن سعی کنید او را درک و کنترل کنید.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

  1. زیبا گفت:

    سلام من بچم ۴سالشه واسه کاراش تنبیهش میکنم نمیزمنش ولی محرومش میکنم میگم دیگه نمیزارم بازپسرخالت بازی کنی با اینکه نمی برمش پیش پسرخالش بازم کاراشو تکرار میکنه نمیدونم چیکار کنم

    1. مرضیه خزائی گفت:

      سلام بر شما کاربر عزیز پرشین لیدی. محروم کردن کودک از انجام فعالیتی یا داشتن چیزی به صورت موقتی می تواند یکی از راه های مناسب برای کودک لجباز و حرف گوش نکن باشد ولی باید توجه کنید که کودک را از چه چیزی محروم می کنید ممکن است بازی کردن با پسرخاله اش برای کودک شما فعالیت با ارزشی نباشد باید کودک را از فعالیت هایی که او به آنها علاقه دارد و برایش با ارزش هستند به صورت موقت محروم کنید و دلیل محروم شدن او را از انجام آن فعالیت به صورت شفاف توضیح دهید.