0

انواع پروتئین های شیر و کاربرد آنها

انواع پروتئین های شیر

انواع پروتئین های شیر و کاربرد آنها

بدن انسان برای اینکه بتواند به خوبی فعالیت‌های طبیعی خود را انجام دهد به مواد مغذی مختلفی نیاز دارد. این مواد از طریق غذا‌ها، میوه، نوشیدنی‌ها، گوشت و … به بدن انسان می‌رسد. موادی که از این طریق به بدن می‌رسند شامل انواع ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و … هستند.

ما باید این مواد را به خوبی بشناسیم و از اهمیت آن‌ها برای سلامت و بدن خود آگاه باشیم و آن‌ها را در تغذیه‌ی روزانه‌ی خود داشته باشیم. در این مقاله تصمیم داریم راجع به یکی از مهم‌ترین مواد مورد نیاز بدن انسان که همان پروتئین است صحبت کنیم.

یکی از منابع اصلی پروتئین شیر است؛ در این مقاله همچنین به طور خاص راجع به پروتئین شیر و فواید آن با شما عزیزان صحبت خواهیم کرد. با ما در پرشین لیدی همراه باشید تا با پروتئین شیر و ساختار آن به خوبی آشنا شوید.

پروتئین چیست؟ انواع پروتئین های موجود در شیر

پروتئین‌ها ملکول‌های بزرگی هستند و از زنجیره‌های بلند اسید آمینه‌ها تشکیل شده‌اند. بدن انسان از حدود ۱۰۰ تریلیون سلول تشکیل شده است و هر سلول هزاران پروتئین مختلف دارد. پروتئین‌ها به این سلول‌ها کمک می‌کنند تا فعالیت خود را به درستی انجام دهند.

پروتئین‌ها را می‌توان به ماشین‌های کوچکی تشبیه کرد که به موجودات مختلف از گیاهان، باکتری‌ها، ویروس‌ها، جانداران و … کمک می‌کند تا فعالیت‌های خود را به خوبی انجام دهند. سلول‌های بدن برای رشد کردن نیز به پروتئین‌ها نیاز دارند.

این ماده‌ی مهم و مغذی را می‌توانیم از طریق غذاهای مختلف مانند لبنیات، گوشت، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ و حبوبات به بدن خود برسانیم تا بدن‌مان بتواند به درستی فعالیت‌های خود را انجام دهد.

انواع پروتئین های موجود در شیر

انواع پروتئین های موجود در شیر و نقش پروتئین در بدن 

همانطور که پیشتر گفته شد بدن ما از سلول‌ها زیادی تشکیل شده‌اند که هر کدام از این سلول‌ها حاوی هزاران پروتئین است. پس می‌توان به سادگی متوجه شد که قسمت‌های مختلف بدن ما از جمله پوست، مو، ماهیچه‌ها، استخوان‌‌ها و … شامل پروتئین‌ها هستند.

پروتئین‌ها ساختمان آنزیم‌ها، هموگلوبین، آنتی‌بادی‌ها، هورمون‌ها و … را تشکیل می‌دهند. آنزیم‌ها در بدن ما وظیفه‌ی تسهیل واکنش‌های شیمیایی را به عهده دارند. هموگلوبین نیز وظیفه‌ی حمل اکسیژن را در بدن ما دارند.

آنتی‌بادی‌ها نیز وظیفه‌ی حفاظت از بدن ما در برابر ویروس‌ها، باکتری‌ها و … را بر عهده دارند. پس همانطور که مشاهده می‌شود پروتئین‌ها نقش بسیار مهمی در بدن ما دارند و ما باید با تغذیه‌ی مناسب به بدن‌مان کمک کنیم تا این پروتئین‌ها در بدن‌ ما تشکیل شوند و بدن بتواند فعالیت‌های خود را به درستی انجام دهد.

ذکر این نکته ضروری است که باید مصرف پروتئین به اندازه باشد و نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد یا کمتر از نیاز بدن، پروتئین مصرف کرد. مصرف کم پروتئین سبب بروز عارضه‌‌ای به نام کواشیوکور می‌شود. مصرف بیش از حد پروتئین نیز باعث می‌شود که اضافه وزن پیدا کنید یا به بیماری‌های دیگر می‌شود، در ادامه به عوارض مصرف بیش از اندازه‌ی پروتئین اشاره خواهیم کرد.

انواع پروتئین خوراکی و انواع پروتئین های موجود در شیر

سه نوع پروتئین خوراکی وجود دارد. پیش از اینکه به معرفی این پروتئین‌ها بپردازیم باید اسید آمینه‌های ضروری و غیرضروری را به شما معرفی کنیم.

  • اسید آمینه‌های ضروری: به اسید آمینه‌هایی ضروری گفته می‌شود که بدن قادر نیست آن‌ها را به مقدار کافی تولید کند و باید از طریق مواد غذایی وارد بدن ما شوند.
  • اسید آمینه‌های غیرضروری: به آن دسته از اسید‌های آمینه گفته می‌شود که بدن از طریق اسید آمینه‌های ضروری قادر به ساختن آن‌ها است.

حال که با مفهموم اسید آمینه‌های ضروری و غیرضروری آشنا شدیم به سراغ معرفی پروتئین‌های خوراکی می‌رویم. پروتئین‌های خوراکی عبارتند از:

  • پروتئین‌های کامل: غذاهایی که شامل اسید آمینه‌های ضروری هستند را پروتئین کامل می‌گویند. این نوع پروتئین در غذاهای حیوانی مانند گوشت، لبنیات و تخم‌مرغ یافت می‌شود.
  • پروتئین‌های ناقص: غذاهایی را شامل می‌شود که حداقل دارای یک اسید آمینه ضروری هستند. در این پروتئین‌ها تعادل وجود ندارد. غذهای گیاهی مانند حبوبات و غلات حاوی پروتئین ناکامل هستند.
  • پروتئین‌های مکمل: مواد غذایی که دارای پروتئین ناقص هستند اگر در کنار هم مصرف شوند به یک پروتئین کامل تبدیل می‌شوند. به طور مثال مصرف برنج و لوبیا موجب ساختن پروتئین مکمل می‌شود.

چرا باید پروتئین مصرف کنیم؟

همانطور که گفتیم پروتئین‌ها به بدن ما کمک می‌کنند که فعالیت‌های خود را به درستی انجام دهند. ماهیچه‌ها، پوست، مو، استخوان‌ها، آنزیم‌ها، هموگلوبین و … برای اینکه بهترین عملکرد را در بدن ما داشته باشند ما باید پروتئین‌ مصرف کنیم. در ادامه خواص پروتئین و عوارض ناشی از مصرف بی‌رویه پروتئین را معرفی خواهیم کرد.

خواص پروتئین شیر چیست

مصرف پروتئین برای بدن ما خواص زیادی دارد. برخی از این خواص عبارتند از:

۱-مصرف پروتئین سبب تقویت عضلات و افزایش قدرت بدنی

یکی از خواص پروتئین تقویت عضلات و افزایش قدرت بدنی است. همانطور که پیشتر گفتیم، پروتئین ساختار ماهیچه را شکل می‌دهد پس قاعدتا باید با مصرف پروتئین ماهیچه‌ها تقویت شود و قدرت بدنی افزایش یابد. حتما تا کنون دیده‌اید که ورزشکاران و بدنسازان در رژیم غذایی خود مقدار زیادی پروتئین مصرف می‌کنند. مصرف پروتئین از ضعف و از بین رفتن ماهیچه‌ها جلوگیری می‌کند.

۲-مصرف پروتئین به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف پروتئین به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. مصرف پروتئین سبب می‌شود که توده‌ی استخوانی مدت بیشتری سالم بماند و فرآیند پیر شدن استخوان‌ها و بروز پوکی استخوان دیرتر اتفاق بیفتد. برای خانم‌ها لازم است که پس از یائسگی حتما به مصرف به اندازه‌ی کافی پروتئین توجه داشته باشند.

۳-مصرف پروتئین باعث رفع گرسنگی و کم شدن اشتها می‌شود

مصرف پروتئین موجب می‌شود هورمون‌هایی که باعث رفع گرسنگی می‌شوند در بدن بیشتر ترشح شوند و به فرد احساس سیری دست بدهد. در صورتیکه تصمیم دارید وزن خود را کاهش دهید و چربی‌های اضافه را از بین ببرید باید مصرف پروتئین‌ها را جایگزین مصرف چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها کنید.

۴-کاهش میل شدید به خوردن غذاهای متنوع

میان هوس خوردن غذاهای مختلف و هله هوله‌ها با گرسنگی تفاوت وجود دارد. اگر شما جزو افرادی هستید که نمی‌توانید هوس خود برای خوردن خوراکی‌های ناسالم (یا اصطلاحا همان هله هوله) را کنترل کنید باید به فکر افزایش مصرف مواد پروتئینی باشید. پروتئین‌ها با تامین نیازهای بدن شما موجب می‌شود که میل به خوردن این اقلام کاهش پیدا کند. پس باز هم ثابت می‌شود که مصرف پروتئین‌ها برای افرادی که قصد دارند تغذیه‌ی سالم داشته باشیند، بسیار مهم است.

بیشتر بخوایند : https://bit.ly/3MgxzJ9

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید