0

آشنایی با بیماری قارچ پوستی و علائم آن

بیماری قارچ پوستی

عفونت یا بیماری قارچ پوستی که با نام درماتوسیسز نیز شناخته می شود، نوعی عفونت قارچی است که می تواند بر روی پوست، موها و حتی ناخن های افراد تاثیر بگذارد و درصورت عدم درمان و برطرف سازی علائم می تواند منجر به بروز دیگر مشکلات پوستی شود. شناخت علائم عفونت های قارچی به شما کمک می کند تا درصورت مشاهده هر یک از علائم مورد نظر، پیش از تشدید عفونت و بروز مشکلات بتوانید در جهت درمان آن اقدام کنید و مراقبت های لازم را برای شدید تر نشدن عفونت رعایت کنید.

در این مطلب به بررسی بیماری قارچ پوستی می پردازیم و ضمن معرفی علائمی که ممکن است با بروز این بیماری در افراد مشاهده شود، به بررسی علت های ابتلا به این بیماری پوستی را نیز بررسی خواهیم کرد تا درصورتی که به این بیماری مبتلا نشده اید، بتوانید با رعایت نکات مراقبتی از تجربه این بیماری پوستی پیشگیری کنید.

معرفی بیماری قارچ پوستی

بیماری قارچ پوستی

 

در طول زندگی افراد ممکن است با میلیون ها قارچ که بر روی محیط های آلوده، گیاهان، سطوح وسایل و … قرار داشته باشند، تماس برقرار کنند اما در برخی شرایط این قارچ ها ممکن است در بدن انسان منجر به بروز بیماری های پوستی شوند. قارچ پوستی که با نام میوسیز نیز شناخته می شود یکی از بیماری های پوستی است در اثر عفونت قارچی به وجود می آید و ممکن است علائمی منند جوش، تاول و دانه های قرمز را به همراه داشته باشد.

علائم ابتلا به عفونت قارچی چیست؟

یکی از مهم ترین نکاتی که باید با آن آشنایی داشته باشید، علائمی است که درصورت ابتلا به بیماری قارچ پوستی ممکن است آن ها را بر روی نواحی مختلف پوست خود مشاهده کنید. در ادامه به بررسی شایع ترین علائم این بیماری پوستی می پردازیم.

لازم به ذکر است که علائم این بیماری پوستی ممکن است در افراد مختلف به شکل های متفاوت وجود داشته باشد و درصورتی که از تشخیص علائم اطمینان ندارید، بهتر است در اولین فرصت برای جلوگیری از تشدید علائم و بیماری به متخصص پوست رشت مراجعه کنید تا درصورت نیاز فرآیند درمانی را شروع کنید.

  • خارش شدید و آزار دهنده
  • التهاب و قرمز شدن پوست
  • ترک های خطی بر روی پوست
  • خشک شدن پوست
  • تغییر در ظاهر پوست مانند تغییر رنگ یا تشکیل لکه های پوستی
  • پوسته پوسته شدن
  • بثورات همراه با درد و تورم

باید در نظر داشته باشید که اگر هر یک از علائم ذکر شده را مشاهده کرده باشید و درصورت استفاده از صابون و یا حتی شوینده هایی که همیشه استفاده می کنید، هر یک از این علائم تشدید شدند باید در اولین فرصت برای درمان و جلوگیری از شدید شدن بیماری اقدام کنید تا سلامت پوست خود را بازگردانید.

علت ابتلا به بیماری قارچ پوستی چیست؟

علت ابتلا به بیماری قارچ پوستی

 

درصورتی که شما تا به حال به عفونت های قارچی مبتلا نشده باشید، آشنایی با علت هایی که می توانند منجر به بروز بیماری های پوستی قارچی شوند می تواند به شما کمک کند تا با رعایت نکات مراقبتی از ابتلا به بیماری های پوستی در اثر عفونت های قارچی جلوگیری کنید و دیگر نیازی به درمان نداشته باشید. در ادامه به بررسی شایع ترین علت هایی که ممکن است منجر به ابتلا به بیماری ها پوستی قارچی شود را بررسی خواهیم کرد.

  • تماس با قارچ های محیطی مانند درماتوفیت و کاندیدا که بر اثر تماس به پوست انتقال پیدا می کنند و در محیط های گرم و مرطوب مانند استخر و حمام وجود دارند.
  • داشتن سیستم ایمنی ضعیف منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری های پوستی قارچی می شود و افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری های خاص مانند ایدز، سرطان و دیابت دچار ضعیف سیستم ایمنی ضعیف هستند باید مراقبت بیشتری داشته باشند.
  • تماس با سطوح آلوده به قارچ برای مثال عدم استفاده از وسایل شخصی به صورت مشترک.
  • قرار گرفتن مدام برخی اندام های بدن در معرض رطوبت برای مثال انگشتان پا، بینی و حتی زیر بغل.
  • مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک ها که منجر به بهم ریختن تعادل میکروبی پوست می شود و می تواند محیطی برای رشد قارچ ها را به وجود آورد.

باید در نظر داشته باشید که اگر برای انجام خدمات زیبایی و بهداشتی به کلینیک های زیبایی مراجعه می کنید، از تعویض لوازم یکبار مصرف برای هر مراجعه کننده اطمینان حاصل کنید تا احتمال بروز هر یک از بیماری های پوستی را در بدن خود کاهش دهید.

عفونت قارچ پوستی چگونه انتقال پیدا می کند؟

 

عفونت قارچ پوستی چگونه انتقال پیدا می کند؟

درصورتی که شما و یا هر یک از افراد اطراف شما به این بیماری پوستی مبتلا شده اید، برای جلوگیری از انتقال این عفونت باید نکاتی را رعایت کنید که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

  • تماس مستقیم با پوست و یا سطح آلوده به عفونت قارچی
  • محیط های عمومی مانند استخر، سونا و سالن های ورزشی
  • عوامل محیطی مانند رطوبت، گرما و تعریق زیاد
  • ضعف سیستم ایمنی یا ابتلا به عفونت های ویروسی
  • انواع شکل های قارچ پوستی

باید در نظر داشته باشید که شکل ظاهری بیماری قارچ پوستی می تواند با توجه به نوع قارچ و حتی ناحیه ای که در آن ایجاد شده است متفاوت باشد که در ادامه به بررسی شکل و علائم هر یک از نوع های قارچ پوستی می پردازیم.

  1. قارچ ناخن: این نوع قارچ می تواند منجر به تغییر رنگ ناخن به زرد یا سفید شود و با ضعیف شدن ناخن ها منجر به شکستگی شود. لازم به ذکر است که ایجاد لکه بر نیز می تواند از علائم قارچ ناخن باشد.
  1. قارچ صورت: ابتلا به این قارچ می تواند ضایعات دایره ای شکل به رنگ قرمز و به صورت متورم را به دنبال داشته باشد.
  1. قارچ بدن: تغییر رنگ پوست، قرمزی و احساس خارش در نواحی مختلف بدن مانند بازوها و گردن از علائم قارچ بدن است.
  1. قارچ ناحیه تناسلی: این قارچ می تواند قرمزی و خارش در ناحیه تناسلی زنان و مردان را به دنبال داشته باشد و لازم به ذکر است که ترشحات سفید و خمیری می تواند از علائم این قارچ نیز باشد.
  1. قارچ پا: عفونت، قرمزی و خارش در نواحی اطراف پا و بین انگشتان پا می تواند از علائم این قارچ باشد. در نظر داشته باشید که پوست خشک شده و ترک خورده نیز می تواند از علائم ابتلا به این بیماری قارچ پوستی نیز باشد.

انتقال قارچ پوستی جنسی

به صورت کلی می توان گفت انتقال قارچ پوستی جنسی بسیار نادر است اما با توجه به این موضوع که قارچ های پوستی عموما از طریق تماس با پوست یا اشیا آلوده انتقال پیدا می کنند، درصورتی که قارچ باعث عفونت جنسی شده باشد احتمال انتقال بیماری قارچی از طریق رابطه جنسی وجود دارد.

بیماری قارچ پوستی چگونه تشخیص داده می شود؟

به صورت کلی متخصصین پوست برای تشخیص بیماری های پوستی از جمله قارچ پوستی، علائم بالینی را بررسی می کنند و در صورت لزوم نمونه برداری و آزمایش انجام می دهند.

برای ارزیابی بالینی، پزشک متخصص به صورت دقیق علائم عفونت های قارچی را بررسی می کند و علائمی مانند تغییرات رنگ پوست، لکه های پوستی و ترک های پوستی را مورد بررسی قرار می دهد.

در شرایطی ممکن است پزشک برای تشخیص دقیق تر از پوست آلوده مراجعه کننده نمونه برداری کند و نمونه را برای کشت به آزمایشگاه ارسال کند. لازم به ذکر است که در شرایطی ممکن است سوابق بیماری و سابقه عفونت قارچی در مراجعه کننده و اطرافیانش نیز مورد بررسی قرار گیرد.

روش درمان عفونت قارچی

روش درمانی که پزشک متخصص برای مراجعه کنندگان انتخاب می کند می تواند بر اساس عواملی مانند نوع، موقعیت قارچ و حتی شدت عفونت متفاوت باشد. در ادامه به بررسی روش های درمانی بیماری قارچ پوستی می پردازیم.

  • استفاده از ضد قارچ های موضعی مانند کرم، ژل و لوسیون
  • مصرف ضد قارچ های سیستمیک به صورت خوراکی
  • رعایت نکات مراقبتی مانند شستشو ناحیه آلوده و استفاده از لباس های تمیز و خشک

در شرایطی ممکن است علائم مراجعه کننده بسیار حاد نباشد و پزشک برای جلوگیری از تشدید علائم رعایت برخی نکات و استفاده از داروهای ضد قارچ را توصیه کند که در ادامه به بررسی درمان های ضد قارچ می پردازیم.

  1. قرص ضد قارچ: قرص های ضد قارچ شامل ضد قارچ های سیستمیک هستند که به صورت خوراکی مراجعه کننده باید آن ها را مصرف کند. برای مثال کلوتریمازول، اکونازول، میکونازول و تربینافین و …
  1. آمپول ضد قارچ: درصورتی که عفونت قارچی شدید و گسترده باشد، پزشک متخصص ممکن است آمپول ضد قارچ تجویز کند که این آمپول ها حاوی ضد قارچ های سیستمیک هستند که به صورت وریدی یا عضلانی تزریق می شوند. برای مثال آمفوتریسین B، کاسپوفونژول و ایتراکونازول.
  1. پماد ضد قارچ: پماد و کرم های ضد قارچ به عنوان درمان موضعی برای بیماری قارچ پوستی مورد استفاده قرار می گیرد که مراجعه کننده باشد در زمان های مشخص پماد را به صورت موضعی برای ناحیه آلوده استفاده کند. برای مثال کلوتریمازول، میکونازول، تربینافین و اکونازول.
  1. صابون ضد قارچ: صابون گوگرد ماسینکس که ضد آلرژی و ضد حساسیت است برای درمان عفونت قارچی مورد استفاده می گیرد و می تواند جوش بدن و صورت را نیز کنترل کند.
  1. محلول ضد قارچ: محلول های ضد قارچ به عنوان درمان موضعی برای بیماری قارچ پوستی مورد استفاده قرار می گیرند که حاوی ضد قارچ هستند. لازم به ذکر است که محلول ها برای نواحی خاصی از بدن مورد استفاده قرار می گیرند که به دلیل ضخامت پوستی، کرم و پماد های ضد قارچ جوابگو نخواهند بود. برای مثال کلوتریمازول، میکونازول و کلوهگزیدین.
  1. درمان بیماری قارچ پوستی با لیزر: یکی از جدید ترین روش هایی که برای درمان عفونت های قارچی مورد استفاده قرار می گیرد، لیزر است که به صورت معمول برای عفونت هایی استفاده می شود که نسبت به درمان های دارویی مقاوم هستند و یا در شرایطی که درمان های موضعی نتیجه مطلوبی را به دنبال نداشته اند. اشعه لیزر به عنوان یک نور کوتاه و متمرکز به صورت مستقیم بر روی ناحیه آلوده به عفونت قارچی تابیده می شود و قارچ را از بین می برد. لازم به ذکر است که از مزیت های این روش درمانی می تواند به اثر گذاری فقط بر روی ناحیه آلوده و عدم نیاز به مصرف داروهای سیستمیک اشاره کرد.

دکتر پوست در کلینیک تخصصی گراند

در صورت ابتلا به هر یک از بیماری های پوستی، شما می توانید برای رفع علائم و درمان مشکلات پوستی به متخصصین با تجربه و مجرب گراند کلینیک مراجعه کنید و ضمن نمونه برداری و تشخیص دقیق بیماری پوستی، از به روز ترین تکنیک های درمانی مانند لیزر برای رفع علائم مشکلات پوستی خود استفاده کنید و سلامت پوست را دوباره تجربه کنید.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

مایل هستید از جدیدترین اطلاعات با خبر شوید؟ ما جدیدترین مطالب مورد علاقه شما را پیشنهاد خواهیم داد خیر بله، فقط مورد علاقه ام باشه