تربیت فرزندان ۷ تا ۱۴ سال
یکی از چالش های بزرگ برای بعضی از والدین، تربیت فرزندان ۷ تا ۱۴ سال است. در این دوران که به دوران پیش نوجوانی معروف است، رفتارهای کودکان، دستخوش تغییراتی می شود که والدین را به فکر وا میدارد؛ که چگونه باید رفتار مناسبی داشته باشند.
این تغییرات رفتاری با احساس نا آرامی، گوشه گیری، پرخاشگری و تند خویی و… همراه است. در این مقاله در مجله تخصصی بانوان سایت پرشین لیدی به رفتارهای مناسب برای تربیت فرزندان دختر و پسر ۷ تا ۱۴ سال می پردازیم. با ما همراه باشید.
نکات مهم جهت تربیت فرزندان ۷ تا ۱۴ سال
تربیت فرزندان در دوران پیشنوجوانی (۷ تا ۱۴ سال)، میتواند چالشهایی را برای والدین به همراه داشته باشد. این دوران که دورانی است که فرزندان وقت بیشتری را در مدرسه سپری می کنند، موضوع غالب و اساسی حوادثی است که در مدرسه، روابط موجود در آن، اطراف مدرسه و سپس در خانه پیش می آید.
رفتارها و نکات مهم برای تربیت فرزندان در دوران ۷ تا ۱۴ سال بین پسران و دختران تفاوت زیادی ندارد. در این دوره، کودکان در حال توسعه فیزیکی، شناختی، اجتماعی و عاطفی خود هستند. بنابراین، برای تربیت موفق فرزندان این روشها را در نظر بگیرید:
ایجاد محیطی آرام و امن
فرزندان نیاز دارند در محیطی آرام بزرگ شوند. ایجاد محیطی که عشق، امنیت، قوانین و مرزهای مشخصی را فراهم میکند، برای هر دو جنسیت ضروری است.
توجه به تعلیم و تربیت جنسیتی مساوی
آموزش به فرزندانتان در مورد تساوی جنسیتی و احترام به همه افراد، مهم است. به آنها نشان دهید که هر دو جنسیت میتوانند در هر زمینهای به موفقیت دست پیدا کنند.
ایجاد ارتباط با فرزندان
ایجاد ارتباط و ارزش قائل شدن به نیازها و احساسات فرزندان دختر و پسر، بسیار حائز اهمیت است. روزانه، زمانی را برای با هم بودن اختصاص داده و با گوش دادن به آنها، حرف زدن، ابراز علاقه و محبت، ایجاد اتصال عاطفی و پذیرش آنها، رابطه ایی عمیق و صمیمی ایجاد کرده تا احساس راحتی را به فرزندتان منتقل کنید.
استقلال و مسئولیتپذیری
فرزندان در این دوره، نیازمند توسعه، استقلال و مسئولیتپذیری هستند. به آنها فرصت تصمیم گیری دهید تا خود، پیامدهای آنها را تجربه کنند. همچنین، میتوانید به آنها کمک کنید تا مهارتهایی مانند مدیریت زمان و مسئولیت پذیری را یاد بگیرند.
ارزش گذاری
باید به فرزندان، ارزشهای اخلاقی و اجتماعی را آموزش داده و قوانین خانوادگی را به آنها یادآوری کنید. به آنها بیاموزید؛ که چگونه با دیگران رفتار کرده، احترام بگذارند و مسئولیتپذیر باشند. والدین باید نقش مثبتی در زندگی فرزندانشان بازی کنند. با ارائه الگوی مناسب و رفتارهای مثبت، میتوانند به فرزندان نشان دهند که چگونه با موقعیتهای چالشبرانگیز روبرو شده و ارزشهای اجتماعی و اخلاقی را رعایت کنند.
تقویت مهارتهای اجتماعی
در این دوره، مهارتهای اجتماعی برای برقراری روابط مؤثر با همسالان، خانواده و دیگران بسیار مهم است. والدین باید به فرزندان خود کمک کنند تا مهارتهایی مانند مذاکره، حل تعارض، احترام به دیگران و ارتباط مؤثر را تقویت کنند.
تشویق به فعالیتهای جسمانی
فرزندان باید انگیزه و خلاقیت برای تحقق علایق خود در زمینههای ورزشی، هنری و سایر فعالیتها داشته باشند. فرزندان در این دوران باید بتوانند مهارت هایی در کنار همسالان خود بیاموزند و در آموزش ها و دوره های گروهی شرکت کنند.
آموزش رفتار درست از نادرست
در مورد کارهای نادرست و خطرناکی مانند سیگار کشیدن، با فرزندتان به صورت دوستانه صحبت کرده و او را از آسیب های جبران ناپذیر آن، آگاه کنید.
کمک گرفتن از مشاور یا کتاب های مشاوره کودک
یکی از راهکارها، جهت تربیت مناسب فرزندان، کمک گرفتن از مشاوری حاذق و یا مطالعهی کتابهای روانشناسی کودک است تا به راحتی بتوان با کودک ارتباط برقرا کرده و تربیت آنها را بهبود بخشید.
نتیجه گیری
به طور کلی، برای تربیت فرزندان در دوران ۷ تا ۱۴ سال، تمرکز بر روی ارزشهای مشترک و مهارتهای عمومی است که برای هر دو جنسیت ضروری است. مهم است که به نیازها و تمایلات خاص هر فرزند توجه کنید و روشهای تربیتی را در تطبیق با آنها تغییر دهید.
به گفته دکتر هلاکویی:
دوران ۷ تا ۱۳ سالگی، دوران مدرسه و دبستان است و غالب اوقات موضوع اصلی و اساسی در زندگی فرزندان ، حوادث و اتفاقاتی است که در مدرسه و در اطراف و حول و حوش مدرسه و بعداً در خانه اتفاق می افتد. چهاردیواری ۷ تا ۱۳ سالگی، چهار مطلب مهم و اساسی یعنی علم، هنر، ورزش گروهی و دوستی و روابطی است که زندگی و آیندهی فرزندان، بر پایه آنها شکل می گیرند.
این دوران اهمیت بسیار زیادی در جهت موفقیت تحصیلی، و شغلی و زندگی آینده دارد.
دبستان بیش از هرجای دیگری تعیین میکند که فرزندان چگونه آیندهایی خواهند داشت. بنابراین والدین باید، محیط و شرایط خانه و روابطشون رو با خانواده و دوستان و محیط آموزشی، آنچنان کنند که فرزند احساس خوبی نسبت به خودش و دیگران پیدا کند و موجودی سازنده و مفید برای اجتماع باشد.
تربیت، بدون آشنایی والدین با روشهای مناسب تربیتی امکان پذیر نیست. تربیت فرزندان ۷ تا ۱۴ سال به دلیل بروز و وقوع تحولات، نقش تعیین کنندهایی در آیندهی شغلی و زندگی شخصی آنها، ایفا می کند. از این جهت باید برای آشنایی با مسائلی که فرزندتان در این دوران با آن مواجه میشوند، از کمک مشاور و روانشناس بهره برد.
نظرات کاربران
سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.