برخی مواقع زن و شوهر به دلیل وجود مشکلاتی که با یکدیگر دارند، تصمیم میگیرند از هم جدا شوند. زمانی که خانم و آقا در مورد تمام مسائل مانند مهریه، نفقه، اجرتالمثل، حضانت فرزند، و تقسیم اموال بعد از طلاق به توافق میرسند، طلاق توافقی رخ میدهد. آیا میدانید برای طلاق توافقی چه مدارکی نیاز است؟
شرایط طلاق توافقی با سایر طلاقهای یکطرفه کمی متفاوت است ولی به طور کلی مدارک مورد نیاز برای بیشتر طلاقها یکسان خواهد بود. در صورتی که قصد جدایی دارید، باید مدارک لازم برای طلاق توافقی را بشناسید.
در این مطلب قصد داریم مدارک لازم برای طلاق توافقی را به شما توضیح دهیم. پیشنهاد میکنیم اگر قصد طلاق تفاهمی دارید با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید تا به طور کامل شما را راهنمایی کنند.
برای طلاق چه مدارکی لازم است؟
توجه داشته باشید برای اینکه طلاق توافقی شما راحتتر و سریعتر به نتیجه مطلوب برسد، بهتر است مدارک مورد نیاز طلاق توافقی را به یک وکیل خبره بسپارید. در صورتی که وکیل طلاق توافقی شما حرفهای نباشد، ممکن است روند جدایی بیش از حد طول بکشد. در این بخش مدارک برای طلاق توافقی را به صورت خلاصه نام میبریم:
- کارت ملی زوجین
- شناسنامه زوجین
- عقد نامه یا سند ازدواج
- گواهی عدم امکان سازش
- توافقنامه طلاق توافقی
برای ثبت طلاق توافقی چه مدارکی نیاز است؟
شاید اگر شما هم قصد جدایی به صورت توافقی را داشته باشید این سوال به ذهنتان خطور کند که برای طلاق توافقی چه باید کرد؟ اگر تمام مدارک لازم برای طلاق توافقی خود را آماده و وکیل مناسبی را برای خود انتخاب کنید، روند طلاق توافقی شما خیلی طول نمیکشد. این طلاق حتی بدون حضور زوجین نیز قابلانجام خواهد بود. تنها کافی است مدارک جهت طلاق توافقی را به طور کامل در اختیار وکیل خود بگذارید.
برای طلاق توافقی ابتدا باید به جلسات مشاوره مراجعه تا گواهی عدم امکان سازش دریافت شود. بعد از دریافت گواهی عدم امکان سازش باید ثبت دادخواست به همراه مدارک هویتی انجام داد. برای ثبت طلاق توافقی نیز باید به واحد ثبت دادخواست یا دفاتر خدمات قضایی سر بزنید.
به منظور ثبت دادخواست طلاق توافقی خود در دفاتر خدمات قضایی و به صورت الکترونیکی اصل سند ازدواج، عقدنامه یا کپی آنها، شناسنامه زوجین یا کارت ملی آنها مهمترین اسناد خواهند بود.
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی خارج از کشور
برای طلاق توافقی خارج از کشور، ایرانیان باید براساس قوانین کشور محل سکونت خود و همچنین براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران از همسر خود جدا شوند. به منظور طلاق توافقی براساس قوانین ایران، باید به یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهند تا مراحل طلاق را به جای آنها دنبال کند.
برای وکالت به وکیل طلاق توافقی در ایران، زوجین ساکن در خارج از ایران باید در سامانه میخک یا سامانه ثنا ثبتنام کنند. سپس مدارک هویتی و مدارک مربوط به ازدواج خود را در این سایت بارگذاری نمایند. در ادامه مدارک شناسایی وکیل طلاق ایرانی خود را در اختیار کارشناسان این سامانهها بگذارند.
همچنین باید منتظر دریافت کد رهگیری باشند. براساس سیستم نوبتدهی این سامانهها میتوانند به صورت حضوری و با در دست داشتن مدارک مورد نیاز طلاق توافقی به سفارت ایران در کشور محل سکونت خود مراجعه کنند. مدارک لازم طلاق توافقی در خارج از کشور را در زیر نام میبریم:
- برگه رسمی صیغه طلاق که توسط سفارت صادر شده است
- کپی از سند طلاق شرعی زوجین
- اصل شناسنامه زوجین
- عکس پرسنلی سه در چهار زوجین ( تصاویر باید پشتنویسی شده باشند، در ضمن عکس خانم باید با حجاب باشد)
- حکم طلاق صادر شده توسط دادگاه کشوری که در آن سکونت دارند ( ترجمه فارسی حکم طلاق)
- عقد نامه یا اصل سند ازدواج زوجین به همراه کپی آنها
در تعیین نفقه برای طلاق توافقی چه مدارکی نیاز است؟
به طور حتم میدانید که یکی از حقوق انکارناپذیر خانم نفقه است. بعد از عقد و پس از گذران زندگی زناشویی خانم میتواند نفقه خود را از آقا طلب کند. به عبارت دیگر اگر خانم و آقا بعد از چند وقت زندگی زناشویی تصمیم به جدایی بگیرند، نفقه به خانم تعلق میگیرد.
به خاطر داشته باشید تنها در صورتی که خانم تمکین کرده باشد، میتواند نفقه خود را از آقا مطالبه کند. در صورت عدم تمکین هیچ نفقهای به خانم تعلق نمیگیرد. حق دریافت نفقه بعد از گذران زندگی زناشویی و تنها در صورت تمکین برای خانم مشخص میشود. مدارک لازم برای نفقه طلاق توافقی نیز همانند مدارک کلی طلاق توافقی خواهد بود.
فراموش نکنید، اگر خانم عدم تمکین کرده باشد، آقا علاوه بر مدارک شناسایی و سند ازدواج خود، باید گواهی عدم تمکین نیز به دادگاه ارائه دهد تا بتواند از نفقه خانم سرباز بزند. پرداخت نفقه خانم یکی از وظایف مهم آقا بعد از عقد و ازدواج است، پس برای فرار از این وظیفه مهم باید مدارک لازم را به دادگاه ارائه دهد.
به منظور درخواست برای طلاق توافقی چه مدارکی نیاز است؟
پیش از این نیز گفتیم خانم و آقا برای طلاق توافقی خود باید درخواست طلاق را در دفاتر قضایی ثبت کنند. در صورت ثبت این درخواست باید مدارک جهت طلاق توافقی را در اختیار دادگاه بگذارند. این مدارک شامل موارد زیر خواهند بود:
- اصل شناسنامه زوجین و کارت ملی آنها
- سند ازدواج، عقدنامه و کپی آن
- سایر گواهیهای درخواستشده از سمت دادگاه با توجه به شرایط طلاق توافقی زوجین ( گواهی عدم تمکین، گواهی عدم انصراف، گواهی طلاق شرعی در صورتی که زوجین در خارج از ایران سکونت دارند)
اگر برای ثبت طلاق توافقی خود در کشور ایران یا حتی برای دادخواست طلاق توافقی خارج از کشور به اطلاعات، راهنمایی، و کمک کارشناسان و متخصصان حرفهای نیاز دارید، میتوانید با کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک مشورت کنید. این افراد در کوتاهترین زمان ممکن، اطلاعات لازم را در اختیار شما میگذارند.همچنین میتوانید از این کارشناسان بپرسید برای طلاق توافقی چه مدارکی نیاز است تا به صورت آنلاین یا از طریق واتس اپ این اطلاعات را برای شما ارسال کنند.
منبع : طلاق توافقی
نظرات کاربران
سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.