1

بهترین شرایط ضمن عقد برای خانم ها

بهترین شروط ضمن عقد

حقوق زنان ضمن عقد

حقوق زنان ضمن عقد نکاح در ضمن شروطی آورده می شود که به آن شروط ضمن عقد نکاح می گویند. در این مقاله در سایت پرشین لیدی به بررسی بهترین شرایط ضمن عقد برای خانم ها می پردازیم.

در قانون مدنی شروطی ضمن عقد نکاح وجود دارد که هم شروط ضمن عقد برای مردان و هم شروط ضمن عقد برای بانوان ایجاد حق و تکلیف می کند. ضمن این شروط زوجین می توانند، موارد و شروط دیگری را در صورتی که خلاف مقتضای عقد نباشد مابین خود توافق کنند.

طبق قانون مدنی با ثبت ازدواج، زن و مرد شروطی را ضمن عقد می پذیرند و از حقوقی نیز بهره مند می شوند. شروط ضمن عقد که قبل از خطبه عقد توسط سردفتر خوانده می شود با قبول و امضای طرفین الزام آور شده و حقوق و تکالیفی بر زن و شوهر اعمال می شود.

شروط دوازده گانه ضمن عقد ازدواج که با امضای طرفین آثار حقوقی در پی دارد نباید با مقتضای عقد مخالف باشند. این شروط در صورت به وجود آمدن، حق طلاق برای زن ایجاد می کند که عبارتنداز:

  1. استنکاف شوهر از دادن نفقه به مدت ۶ ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تأدیه نفقه و همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت ۶ ماه وفا نکند و اجبار او به ایفا هم ممکن نباشد.
  2. سوء رفتار و یا سوءمعاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل باشد.
  3. ابتلاء زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زناشوئی برای زوجه مخاطره آمیز باشد.
  4. جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعاً ممکن نباشد.
  5. عدم رعایت دستور دادگاه منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.
  6. محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات ۵ سال حبس یا بیشتر به جزای نقدی که بر اثر عجز از پرداخت منجر به ۵ سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعاً منتهی به ۵ سال یا بیشتر بازداشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.
  7. ابتلاء زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل آورد و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.
  8. زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند تشخیص ترک زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است و یا شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید.
  9. محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب جرم و اجراء هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زوجه باشد تشخیص اینکه مجازات مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی است با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.
  10. در صورتی که پس از گذشت ۵ سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر زوج صاحب فرزند نشود.
  11. در صورتی که زوج مفقودالاثر شود و ظرف ۶ ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.
  12. زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید.

حقوق زنان ضمن عقد

بهترین شروط ضمن عقد

شروط دوازده گانه شروطی است که بر اساس قانون لازم الاجرا می باشد و طبق آن زن وکیل و وکیل در توکیل بوده و می تواند با صدور حکم نهایی خود را مطلقه سازد. ولی شروط دیگری نیز وجود دارند که با توافق زوجین صورت می گیرد که بهترین شروط ضمن عقد برای خانم ها به شمار می رود تا عدالت میان زن و مرد برقرار گردد این شروط عبارتند از:

  1. حق تحصیل، یکی از جمله شروطی است که زن می تواند در عقدنامه آن را ذکر کند که در صورت ذکر کردن و امضاء آثار حقوقی داشته و شوهر نمی تواند از تحصیل همسر خود جلوگیری کند.
  2. شرط اشتغال به کار که بر اساس آن زن می تواند به هر حرفه و شغلی که علاقه دارد بپردازد.
  3. طبق قانون زن باید در محلی که شوهر انتخاب می کند سکونت کند ولی زن می تواند ضمن عقد این حق را برای خود در نظر بگیرد تا حق تعیین محل سکونت به زن داده شود.
  4. شرط خروج از کشور که طبق قانون زن باید اجازه از پدر و یا هسر خود داشته باشد زن می تواند هنگام ازدواج در شروط ضمن عقد شرط خروج از کشور را قرار دهد تا با اختیار تام خود و بدون اجازه ی کتبی از شوهر خود به خارج از کشور برود که این شرط با این عبارت که زوج به زوجه وکالت بلاعزل می دهد که بدون نیاز به اجازه کتبی و شفاهی مجدد شوهر از کشور خارج شود و تعیین مدت، مقصد و شرایط مربوط به مسافرت به خارج از کشور به صلاحدید خود زن است ذکر می شود. 
  5. حق حضانت فرزندان که طبق آن با توافق زوجین مادر می تواند حضانت فرزندان را بر عهده داشته باشد هر چند مجدداً ازدواج نماید.
  6. حق وکالت در طلاق به زن که به این معنی است که زن از طرف مرد وکالت دارد و می تواند حق توکیل به غیر داده و حکم اجرای طلاق خود را یا با اخذ مهریه و یا بذل آن بگیرد.
  7. شرط تنصیف اموال و دارایی که در این صورت دارایی ها به تساوی میان زن و مرد تقسیم می شود البته اجرای این شرط در صورتی امکانپذیر است که طلاق به خواست زوجه و یا تخلف زن از وظایف همسری و یا سوء رفتار نبوده باشد .

نتیجه گیری

در ضمن عقد نکاح شروط ۱۲ گانه ایی برای زنان در نظر گرفته شده است که در صورت به وقوع پیوستن آنها زن می تواند با رجوع به دادگاه خود را مطلقه سازد و یا اینکه با داشتن وکالت بلاعزل با حق توکیل به غیر در صورت بذل بتواند از طرف زوج بذل را قبول کند. ضمن این شروط زن می تواند شروط ضمن عقدی قرار دهد که با توافق و امضای شوهر، زن از آنها برخورد دار شود. در نظر داشته باشید که مشاوره با وکیل حازق و مجرب، قبل از ازدواج جهت آشنایی با حقوق زنان در عقد نکاح می تواند کمک کننده باشد.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. farahnaz گفت:

    سلام مننون از مطلبتون. امکان داره بعد از اینکه عقد انجام شد شروط رو به عقدنامه اضافه کنیم و حق طلاق رو از مرد بگیریم