استفاده از لوسیون روی رگهای واریسی مضر است؟
لیزر و جراحی درمانهای قطعی برای واریس پا هستند، اما در کنار این درمانها استفاده از برخی لوسیونها و پمادهای مخصوص در کاهش علائم این بیماری و تسریع روند بهبود آن موثر است. بیماری واریس، بیماری مربوط به رگها است و در اثر آن، خون به درون سیاهرگ مجددا برگشت میکند. در ادامه این مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد که آیا استفاده از لوسیون روی رگهای واریسی مضر است یا خیر؟ در ادامه همراه ما باشید.
واریس چیست؟
در بدن ما ۳ نوع رگ وجود دارد: سیاهرگ، مویرگ و سرخرگ. سرخرگها خون پر از اکسیژن را از سمت قلب به سمت اندامها میبرند. سیاهرگها مسئول برگشت خون پر از دی اکسید کربن به سمت قلب برای اکسیژن رسانی مجدد هستند. مویرگها هم رگهای بسیار ظریفی هستند که سیاهرگها و سرخرگها را به هم متصل میکنند.
در بیماری واریس، سیاهرگها یعنی رگهایی که خون را از اندامها به سمت قلب میبرند، دچار مشکل میشوند. این رگها دارای یک سری دریچه موسوم به دریچههای لانه کبوتری هستند. این دریچهها به سیاهرگ کمک میکنند تا بدون برگشت خون، آن را به سمت قلب بازگردانند. در واریس دریچهها و دیوارههای سیاهرگها دچار اختلال و نقص هستند. این نقص باعث میشود که خون به درون سیاهرگها بازگشت کند. واریس در نهایت باعث پیچ خوردگی رگها و نمایان شدن آنها در زیر پوست میشود و عوارضی همچون درد، خارش، سنگینی پا و زخمهای پوستی به دنبال خواهد داشت.
چرا واریس ایجاد میشود؟
علل مختلفی برای ایجاد واریس وجود دارد. برای مثال برخی افراد به صورت مادرزادی دچار نقص در دریچههای لانه کبوتری هستند و به همین دلیل درگیر بیماری واریس میشوند. اما برخی افراد هم به دلیل سبک زندگی که دارند به این بیماری مبتلا میشوند. برخی از مهمترین دلایل ایجاد بیماری واریس عبارتند از:
- ارتباط واریس با قد بلند | قد بلندها بخوانند.
- پوشیدن لباسهای تنگ، به خصوص پوشیدن شلوار جین
- استفاده زیاد از کفشهای پاشنه بلند
- ایستادن یا نشستن طولانی مدت
- ورزش نکردن و نداشتن تحرک
- تغییرات هورمونی دوران بارداری
- تغییرات هورمونی دوران بلوغ
- تغییرات هورمونی دوران یائسگی
- اضافه وزن و چاقی بیش از حد
اگر این شرایط را دارید، به احتمال زیاد به واریس مبتلا خواهید شد. شما میتوانید با عمل به برخی از توصیهها برای پیشگیری از بروز واریس اقدام کنید.
آیا میتوان از واریس جلوگیری کرد؟
برای پیشگیری از ابتلا به بیماری واریس، عمل به توصیههای زیر میتواند موثر باشد:
- ورزش کنید و تحرک داشته باشید.
- اگر اضافه وزن دارید، به فکر رژیم و کاهش وزن باشید.
- مایعات بیشتر بخورید.
- از میوهها و سبزیجات بیشتر در رژیم خود استفاده کنید.
- به طور منظم برای چکاپ به پزشک مراجعه کنید.
- برای مدت طولانی در یک جا نایستید یا ننشینید. اگر مجبور به این کار هستید، هر چند وقت یک بار، موضع خود را تغییر داده و کمی تحرک داشته باشید. این کار بروز واریس را در شما به حداقل میرساند.
- زیاد کفش پاشنه بلند نپوشید، پوشیدن این کفشها را تنها محدود به مهمانیها و مجالس کنید.
- زیاد لباس تنگ و چسب نپوشید، در خانه از لباس های گشاد و نخی استفاده کنید.
با عمل به این توصیه ها میتوانید تا حدود زیادی از ابتلا به واریس پیشگیری کنید. البته اگر به واریس مبتلا شدید هم جای نگرانی وجود ندارد، زیرا امروزه روشهای مختلفی برای درمان واریس در دسترس است. تنها نکتهای که باید به آن توجه کنید، مراجعه به موقع به پزشک است. عدم توجه به درمان واریس میتواند باعث پیشرفت این بیماری شده و شما را در معرض بیماریهای خطرناکی چون سکته قلبی، سکته مغزی و … قرار دهد.
روشهای درمان واریس کدام اند؟
همان طور که گفتیم واریس از نظر شدت انواع مختلفی دارد. انواع خفیفتر بیماری واریس را میتوان با اصلاح رژیم غذایی و تغییراتی در سبک زندگی درمان و کنترل کرد. اما برخی از انواع شدیدتر این بیماری به مداخله پزشکی نیاز دارند. روشهای مختلف درمان واریس پا و سایر نقاط بدن عبارتند از:
- اسکلروتراپی
- لیزر درون رگی
- جراحی واریس
- استفاده از چسب بافتی
- درمان به روش رادیو فرکانسی
- درمان واریس به روش فلبکتومی
برای درمان واریس باید به پزشک متخصص بیماریهای عروقی مراجعه کنید. پزشک با معاینه رگ های واریسی، بهترین روش برای درمان واریس را به شما توصیه میکند.
آیا استفاده از لوسیون روی رگهای واریسی مضر است؟
یکی از روشهای مراقبتی برای رگهای واریسی، مرطوب نگهداشتن سطح پوست است. همان طور که میدانید رگهای واریسی زیر پوست نمایان شده و پس از گذشت مدتی میتوانند باعث خشکی پوست مچ پا و خونریزی شوند. یک راهکار مناسب برای جلوگیری از زخم شدن پاها، استفاده از لوسیونها و پماد برای مرطوب کردن پوست است.
البته این نکته را به خاطر داشته باشید که ممکن است شما مجاز به استفاده از برخی از لوسیونها نباشید. به همین دلیل توصیه میکنیم هر گونه پماد و لوسیون را تنها با نظر پزشک خود استفاده کنید. واریس از نظر شدت انواع مختلفی دارد و انواع خفیف آن را میتوان با برخی نکات مراقبتی کنترل کرد. اگر واریس دارید، توصیه میکنیم درمان را پشت گوش نیاندازید و به یک دکتر متخصص بیماریهای عروقی مراجعه کنید. پزشک با بررسی شرایط شما و شدت واریس، مشخص میکند که آیا به درمان نیاز دارید یا خیر.
کلینیک تخصصی درمان واریس دکتر مهرداد اقدسی
برای درمان اصولی واریس، یافتن یک پزشک متخصص و کلینیک مجهز نکته کلیدی است. دکتر مهرداد اقدسی دارای ۱۸ سال سابقه درخشان در زمینه درمان بیماریهای وریدی واریس بوده و رتبه فلوشیپ رشته اینترنشنال عروق را دارند. از جمله خدمات متنوعی که در کلینیک دکتر مهرداد اقدسی ارائه میشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان به روش رادیوفرکانسی
- درمان با استفاده از چسب بافتی
- درمان به روش لیزر درون رگی
- درمان با استفاده از دارو
- درمان به روش اسکلروتراپی
- درمان به روش فلبکتومی
- درمان آنژیوپلاستی
- درمان استنت ورید
کلینیک تخصصی درمان واریس دکتر مهرداد اقدسی، یکی از بهترین کلینیکهای شهر تهران برای درمان واریس و دیگر بیماریهای عروقی است. در این کلینیک انواع مختلف واریس پا، واریس لگن، واریس دست و .. با استفاده از به روزترین تجهیزات و روشها درمان میشوند.
نظرات کاربران
سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.