0

مرکز مشاوره روانشناسی: 5 تهدید پایداری ازدواج و خانواده!

5 تهدید پایداری ازدواج و خانواده

ازدواج به عنوان یکی از مهم ترین و عالی ترین سنت های اجتماعی برای دستیابی به نیازهای ایمنی و عاطفی در بزرگسالان است. در بحث های مراکز مشاوره روانشناسی ازدواج به عنوان رابطه ای انسانی، پیچیده لطیف و پویا و همراه با ویژگی های منحصر به فرد خود معرفی شده است. علاوه بر این، اولویت پیشگیری بر درمان،  کارشناسان ازدواج و خانواده را وادار می کند تا از وقوع طلاق و مشکلات زناشویی پیشگیری کنند و مشخص نمایند که چه عواملی رضایت و سازگاری و موفقیت ازدواج را پیش بینی می کنند.

5 تهدید پایداری ازدواج و خانواده

5 تهدید پایداری ازدواج و خانواده

نکات و توصیه های بهترین متخصص مشاوره ازدواج تاکید دارد که بسیاری از همسران زندگی مشترک خود را با عشق آغاز می کنند. در این زمان هرگز به این موضوع نمی اندیشند که روزی ممکن است شعله عشق آنان رو به خاموشی  رود و بنابراین یکی از معضلات مهم در زمینه زندگی زناشویی پدیده ای به نام طلاق است.

آمار طلاق معتبر ترین شاخص آشفتگی زندگی زناشویی است و این آشفتگی سیستم زناشویی را چنان بی ثبات می کند که زن و شوهر از یکدیگر دلسرد می شوند و قادر به بخشیدن اعمال و افکار و احساسات منفی یکدیگر نیستند و در باور خود جز طلاق چاره ای نمی بینند.

مرکز مشاوره ازدواج : دلزدگی چیست؟

دلزدگی در زوجین روندی تدریجی است که طی آن صمیمیت و عشق به تدریج کم رنگ می شود و به دنبال آن خستگی ایجاد می شود و  روی هم رفته، دلزدگی یک حالت خستگی و از پا افتادن جسمی، روانی و هیجانی است که نتیجه ی درگیری های طولانی مدت در موقعیت هایی است که افراد از نظر عاطفی و احساسی نیازهای زیادی دارند. چنین موقعیت هایی معمولا به علت تفاوت های زیاد بین توقعات و واقعیت زوجین بروز می کند.

تحقیقات مراکز مشاوره خانواده نشان می دهد که در نتیجه ی دلزدگی  بروز آشفتگی های روان شناختی بین زوجین، عشق و علاقه جای خود را به مشکلات روان شناختی، رابطه سرد و بی تفاوت، طلاق عاطفی و درنهایت طلاق رسمی می دهد.   به دلیل  افزایش شیوع دلزدگی زناشویی در بین  زوجین به برخی نکات مهمی که باعث ایجاد این اتفاق می شوند  اشاره می کنیم که با شناسایی  و اصلاح ان ها رابطه تان را از خطر های گفته شده حفاظت کنید. مواردی که می تواند پایداری  خانواده را  تهدید کند و باعث کاهش رضایت مندی شود عبارت اند از:

دخالت دیگران :

اکثر پژوهشهای انجام شده مشاوره روانشناسی در ایران درباره طلاق این حقیقت را منعکس کرده اند که دخالت دیگران مانند اقوام و آشنایان،  والدین زن یا شوهر موجب ایجاد اختلافات زن و شوهر می شود  و در نهایت به طلاق و جدایی منجر می شود. زن یا شوهر به ویژه در اوایل زندگی مشترک توسط دیگران به طور ناشیانه راهنمایی و یا در برخی موارد تحریک می شوندو گاهی اوقات والدین آنها علیرغم علاقه در زندگی مشترک فرزندانشان،  مزاحمت ها و آسیب هایی را به وجود  می اورند که ممکن است حتی سبب جدایی و تخریب رابطه شود.

سلطه گری زن یا شوهر:

بر اساس مطالعات،  مرکز مشاوره خانواده، کانون محبت ،آزادی،  تفاهم و مشورت است . هرگاه روش شوهر یا زن در زندگی مشترک سلطه جویی و سلطه گری باشد و هر کدام بخواهند نظرات خود را به اعضای خانواده تحمیل کنند،  فضای خانواده به یک فضای استبدادی و نامطلوب تبدیل می شود. در چنین فضایی شوهر یا زن مرتب به دیگران دستور می دهند و  امر و نهی می کنند و هنگام بروز یک رفتار نامطلوب،  اعضای خانواده را تهدید می کنند و یا اجازه صحبت به دیگران نمی دهند.  این وضعیت سلامت خانواده را به خطر می اندازد و اعضای خانواده احساس حقارت می کنندو نتیجه این وضع ، سرکشی،  نافرمانی و لجاجت در رفتار اعضای خانواده خواهد  بود و از ان جایی که جو صمیمی برقرار نمی شود،  احتمال ایجاد سردی افزایش می یابد.

مرکز مشاوره خانواده : نداشتن مهارت های ارتباطی

یکی از ویژگی های افراد موفق از دیدگاه مرکز مشاوره روانشناسی، مهارت و توانایی آنها در برقراری ارتباط با دیگران است. ارتباط سراسر زندگی انسان را در بر گرفته است. انسان به کمک ارتباط  رشد و تکامل پیدا می کند و سعادت و خوشبختی وی تا حد زیادی به چگونگی رابطه ی او با دیگران بستگی دارد. در این میان،  ارتباط زناشویی به عنوان طولانی ترین و عمیق ترین نوع ارتباط همواره مورد توجه بوده است.

 زیرا ازدواج رضایت بخش برای سلامت جسمی و روانی همسران سودمند  است و مهارتهای ارتباطی زوجین و ارتباطات مؤثر، موجب شکوفایی افراد و بهبود کیفیت زندگی می شود. ازدواج می تواند منبع احساسات خوشایند و عشق برای زوجین باشد. اگر همسران نیاز های خود را مطرح نکنند و یا در ارتباط با یکدیگر به نیاز های هم توجه نکنندو به راه حل مثبتی برای دست یابی به نیازهایشان نرسند، استرس، ناکامی، سرخوردگی و خشم و در نهایت دلزدگی بروز پیدا می کند.

5 تهدید پایداری ازدواج و خانواده

5 تهدید پایداری ازدواج و خانواده

افزایش روزافزون تعارض زناشویی و خطر بروز جدایی زوجین موجب شده است تا محققان مشاوره خانواده راهکارهایی برای کمک به زوجین ارائه دهند؛ راهکارهایی که به کمک آن ها همسران بتوانند در جهت تحکیم رابطه شان بکوشند. خانم دکتر نسرین باقری می گوید یکی از راه کارهای مهم‌ اساسی برای زوجین تسلط به مهارت های مشارکت در گفت و گو و مهارت های ارتباطی است.

ارتباط به زن و شوهر این امکان را می دهد که با یکدیگر به بحث و تبادل نظر بپردازند و مشکلاتشان را حل کنند. ارتباط خوب همسران با یکدیگر آنها را قادر می سازد تا نیازها، خواسته ها و علایق خود را بیان کنند  و عشق، دوستی و محبتشان را نسبت به یکدیگر ابراز کنند و به خوبی از عهده ی حل مشکلات برآیند.

5 تهدید پایداری ازدواج و خانواده

5 تهدید پایداری ازدواج و خانواده

خیانت:

آقای دکتر محمد رضا تابع جماعت بیان می کند که کشف رفتارهای مشکوک همسر یکی از غیر منتظره ترین اتفاقاتی است که در خیانت رخ می دهد صرف نظر از اینکه او رابطه طولانی با کسی داشته یا به تازگی با شخصی آشنا شده است همین که شما ناگهان می فهمید کسی راکه انقدر او را دوست داشتید و به شما نزدیک بوده چنین خطایی را مرتکب شده و رابطه شما آنطور که فکر می کردید شفاف نبوده است می تواند لطمه عاطفی سنگینی به شما وارد کند.

وقتی که می فهمید که چگونه فریب خورده اید بیشتر آشفته می شوید. در ابتدا بسیاری از افراد باور نمی کنند که چنین اتفاقی برای آنها افتاده است  و مدام با خود فکر می کنند که چطور این اتفاق افتاد و نتیجه ای این اتفاق تلخ بی اعتمادی است و از بین رفتن استحکام خانواده و متلاشی شدن آن است.

نداشتن رابطه جنسی رضایت بخش :

مشاوره ازدواج سلامت جنسی را از عوامل اساسی و مهم در پایداری زندگی زناشویی می داند و یکی از مهمترین عوامل خوشبختی زوجین و کیفیت خوب زندگی  روابط مطلوب جنسی است . سلامت و رضایت جنسی تأثیر مثبت و تقویت کننده بر فرد دارد و به او احساس لذت می دهد و اعتماد به نفس و روابط فرد را بهبود می بخشد. ازدواج و رابطه زناشویی منبع حمایت صمیمیت و لذت انسان است.  زمانی که زوجین رضایت مندی لازم را در این بعد نداشته باشند با چالش هایی رو به رو خواهند شد و نا توانی در حل آن ها  و یا بی اهمیت بودن به این موضوع و یا بی توجهی به دلیل شرم و خجالت می تواند سبب فروپاشی شود.

کلام آخر مرکز مشاوره انتخاب نو:

در حالت کلی عوامل متعددی در کاهش رضایت زناشویی و دلسردی و طلاق عاطفی و در نهایت بروز طلاق مؤثر است که می توان به عوامل اقتصادی، اجتماعی، حقوقی، روان شناختی و عوامل تنش زای درونی و بیرونی اشاره کرد که در این بین عوامل فردی و روان شناختی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند زیرا این عوامل با تمام جنبه های زندگی افراد مثل آموزش، شغل و عملکردهای بین فردی و …. مرتبط هستند .

برای حفظ پایداری رابطه،  یادگیری راهکار های موثر الزامی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مرکز مشاوره انتخاب نو با شماره تلفن 22593216 در ارتباط باشید و از خدمات مشاوره روانشناسی و مشاوره ازدواج و مشاوره خانواده و… بهره مند شوید.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *