2

فرمولاسیون لاک پاک کن ناخن

فرمولاسیون لاک پاک کن ناخن

فرمولاسیون لاک پاک کن

ماده شیمیایی موجود در پاک کننده لاک ناخن چیست؟

رنگ و لعاب دادن به ناخن‌ها از گذشته نیز مرسوم بوده، به طوری که بانوان سال‌ها از حنا برای رنگ بخشیدن به ناخن‌های خود استفاده می‌کردند، رفته رفته همانند سایر لوازم آرایشی لاک نیز رخ نمایی کرد، به طوری که دیگر آن یکنواختی حنا را نداشت، و تنوع بالای رنگ‌های آن به بانوان قدرت انتخاب بیشتری را می‌داد.

لاک از جمله لوازم آرایشی است که علاوه بر خانم‌ها، دختربچه‌ها نیز به آن علاقه‌ی شدیدی دارند. بنابراین فرمولاسیون لاک اهمیت زیادی پیدا می‌کند. چرا که استفاده‌ی کودکان از این وسیله‌ی زیبایی ممکن است سلامت آنها را به خطر بیندازد، زیرا کودکان نسبت به بیماری‌ها و مواد شیمیایی حساس‌تر هستند، بنابراین باید از مواد اولیه‌ی بهتر و باکیفیت‌تری در تهیه این مایع زیبایی بخش ناخن استفاده شود.

اما مسئله‌ی دیگری که در اینجا اهمیت پیدا می‌کند، پاک کردن لاک از روی ناخن است، چرا که بالاخره به دلایل متعدد: از جمله تنوع یا بدشکل شدن آن، لازم می‌شود که لاک از روی ناخن پاک شود. بنابراین فرمولاسیون لاک پاک کن هم همچون خود لاک اهمیت زیادی پیدا می‌کند، چرا که باید علاوه بر قدرت پاک کنندگی بالا نیز به به بافت ناخن آسیب وارد نکند.

روش آماده سازی فرمول لاک پاکن

% وزنی مواد تشکیل‌دهنده
۳.۰ موم بیزواکس
۱.۰ میکرو کریستالین واکس
۱۰.۰ مونو گلیسیرید استیله شده
۵۲.۰ دی اتیلن گلیکول منو اتیل اتر
۱۵.۰ اتیل استات
۱۵.۰ اسید استئاریک
۴.۰ تری اتانول آمین

لاک پاک کن چیست

لاک‌های متنوع، چه در رنگ و چه در نوع آن این امکان را فراهم کرده تا بانوان به راحتی با هر لباس خود لاک متناسب آن را انتخاب و استفاده نمایند، بنابراین استفاده‌ی مکرر از لاک نیازمند آن است که لاک قبلی پاک شده و لاک با رنگ جدید جایگزین شود، در نتیجه باید از لاک پاک کن‌ها استفاده شود.

اگر جنس و نوع لاک پاک کن مناسب و با کیفیت نباشد به مرور ممکن است آسیب‌های جدی و بعضا جبران ناپذیری را به ناخن‌ها وارد کند، لذا این موضوع موجب شده تا در این مقاله به بررسی انواع لاک پاک کن بپردازیم و مضرات و فواید استفاده از هر کدام را بیان نماییم. در ابتدا باید بدانیم لاک پاک کن چیست و انواع آن کدام است.

پاک کننده‌های ناخن یا همان لاک پاک کن ها، حلّال‌هایی هستند که لاک را در خود حل می‌کنند. ترکیب شیمایی این حلّال‌ها معمولا استون یا اتیل استات و یا ترکیبی از این دو نیز است که با مقدار کمی دی اتیلن گلیکول مونو اتیل اتر و بوتیل استئارت ترکیب می‌شوند و در نهایت موجب کاهش اثر خشک شوندگی حلّال‌ها می‌شوند.

فرمولاسیون لاک پاک کن ناخن

فرمولاسیون لاک پاک کن ناخن

انواع لاک پاک کن

همانطور که گفتیم لاک پاک کن‌ها حلّال‌هایی هستند که با حل کردن لاک در خود موجب تسهیل در پاک کردن لاک از روی ناخن می‌شوند. لاک پاک کن‌ها انواع مختلفی دارند که در ادامه آنها را نام‌برده و مختصر توضیحی خواهیم داد.

پدهای لاک پاک کن

اولین لاک پاک کن‌هایی که وارد بازار شدند، همه بر پایه‌ی استون بوده و در شیشه‌هایی تحت عنوان لاک پاک کن یا همان استون به فروش می‌رسیدند. رفته رفته لاک پاک کن‌ها نیز شکل پیشرفته تری به خود گرفته و به صورت پدهای لاک پاک کن نیز به بازار عرضه شدند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این پدها، استفاده‌ی راحت‌تر نسبت به شیشه‌های لاک پاک کن است، که این خود نیز موجب مصرف بهینه‌تر آن می‌گردد.

ابرهای لاک پاک کن

این مدل لاک پاک کنها به این صورت هستند که ابری در بالای ظرف محلول لاک پاک کن قرار دارد، که با فرو کردن ناخن و نگه داشتن چند ثانیه‌ای در این ابر، لاک از روی ناخن پاک می‌شود. ابرهای لاک پاک کن بدلیل نوع بسته‌بندی و کارایی، استفاده‌ی راحت‌تری نسبت به پدها را دارند و در مدت زمان کمتری موجب پاک شدن لاک می‌شوند.

انواع لاک پاک کن از نظر ترکیبات

۱-لاک پاک کن‌های حاوی استون

همانطور که گفتیم استون یکی از ترکیبات محلول‌های لاک پاک کن است که گاهی ممکن است با مواد دیگر ترکیب و به شکل‌های مختلف به منظور لاک پاک کن عرضه شود. درست است که استون به عنوان اولین لاک پاک کن به بازار عرضه شده اما نمی‌توان منکر مضراتی که برای بدن انسان دارد نیز شد. استفاده‌ی مستمر از این نوع لاک پاک کن‌ها علاوه بر آسیب‌هایی که به پوست و ناخن وارد می‌کند، ممکن است به چشم‌ها و گلو و بینی نیز آسیب وارد کند. هرچند استون موجود در لاک پاک کن‌ها کمتر تاثیرگذارند اما چندان بی ضرر هم نیستند.

۲-لاک پاک کن‌های بدون استون

لاک پاک کن‌های بدون استون برخلاف انواع حاوی استون آن، که موجب خشکی، شکنندگی و آسیب‌پذیری ناخن می‌شوند، حاوی نرم کننده، ویتامین ای و سایر مواد تقویتی ناخن‌ها هستند. این نوع لاک پاک کن علاوه بر اینکه بدون استون هستند، فاقد الکل که باعث شکنندگی و خشکی ناخن می‌شود نیز هستند.
استشمام مداوم استون بر روی گوارش تاثیر می‌گذارد و همچنین در برخی افراد ایجاد تهوع می‌کند، که علاوه بر این که این ایراد در لاک پاک کن‌های بدون استون وجود ندارد، بلکه بدلیل بوی مطبوع وطبیعی آنها نیز استفاده از آنها را خوشایند نموده است.

۳-لاک پاک کن دو فاز چیست

منظور از لاک پاک کن دوفاز نوعی از لاک پاک کن است که نیمی از آن در پاک کردن لاک موثر است و نیم دیگران دارای خواص تقویتی برای ناخن نیز می‌باشد. ترکیبات فاز تقویت کننده‌ی این نوع از لاک پاک کن‌ها شامل: اسید هیلارونیک، ویتامین ب۵، و ویتامین ای است که اسید هیلارونیک دارای خاصیت مرطوب کنندگی بوده و لایه‌ای محافظ بر روی ناخن ایجاد می‌کند.
ویتامین ب۵ و ای به ترمیم، رشد بهتر و استحکام ناخن ها بسیار کمک می‌کند. از دیگر ویژگی‌های این نوع لاک پاک کن‌ها می‌توان به ضد باکتری و ضد قارچ بودن آنها نیز اشاره کرد.

کلام آخر درباره لاک پاک کن

از آنجا که استفاده از لاک همچون سایر لوازم آرایشی و زیبایی بسیار زیاد شده است و بدلیل تنوع زیاد آن بانوان مرتب نیاز به پاک کردن و استفاده از لاک‌های جدید دارند. در نتیجه علاوه بر اینکه باید به برند و کیفیت لاک مصرفی توجه شود، لازم است به جنس و نوع لاک پاک کن توجه کافی شود، چرا که برخلاف باور عموم که تصور می‌کنند لاک موجب حساس شدن، شکنندگی و آسیب به ناخن‌ها می‌شود، لاک پاک کن‌ها نیز در ایجاد این عوارض بی‌تاثیر هستند. به همین منظور در این مقاله سعی کردیم انواع لاک پاک کن، معایب و مزایای هرکدام را بررسی کنیم.

ده شیمیایی موجود در بسیاری از پاک کننده‌های لاک ناخن، اسیتون است. اسیتون یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان حلال در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی، از جمله پاک کننده‌های لاک ناخن، استفاده می‌شود.مصرف پاک کننده لاک ناخن حاوی اسیتون ممکن است باعث ایجاد تحریک و خشکی در پوست دور ناخن شود. علاوه بر این، مصرف طولانی مدت این ماده شیمیایی می‌تواند باعث شکستگی و ضعف ناخن شود.

همچنین، مصرف اسیتون در محیط‌های بسیار تهویه نشده ممکن است باعث ایجاد تنفس سخت و سردرد شود. بنابراین، باید از مصرف پاک کننده لاک ناخن حاوی اسیتون در محیط‌هایی با فضای کافی و باز همچون حمام استفاده کرد.در کل، بهتر است از مصرف پاک کننده‌های لاک ناخن حاوی اسیتون به میزان کم و فقط در صورت لزوم استفاده کنید. همچنین، در صورت وجود حساسیت به این ماده شیمیایی، باید از مصرف آن خودداری کرد و با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سوگل گفت:

    میشه نام های ماده شیمیایی موجود در پاک کننده لاک ناخن رو به صورت تفکیک شده بنویسید.و در زمان خرید لاک ناخن به چه مواردی توجه کنیم. در مورد استون یه سری چیزا میدونم ولی کاملترم بگید اوکی!….

    1. تیم تولید محتوا گفت:

      مهم ترین موضوع در خرید لاک پاک کن ناخن توجه به استون دار نبودن اون هستش