0

بعد از زایمان چه غسل هایی باید انجام داد؟

غسل زنان بعد از زایمان

غسل زنان بعد از زایمان به ترتیب کدامند؟ در این سری از مجله تخصصی بانوان سایت پرشین لیدی غسل های بعد از زایمان را معرفی می کنیم. با ما همراه باشید.

غسل های بعد از زایمان

غسل های بعد از زایمان که بسیار معمول اند، غسل نفاس، غسل استحاضه و در برخی مناطق غسل چله است که در ادامه به توضیح این موارد می پردازیم.

غسل نفاس

بعد از زایمان طبیعی یا سزارین و همچنین بعد از سقط جنین، خونریزی رحم اتفاق می افتد که بسته به ویژگی های فردی زنان، خونریزی می تواند طولانی شده یا بسیار کم باشد. به طور معمول خونریزی رحم بعد از زایمان یا سقط، ده روز به طول می انجامد از اینرو به غسل نفاس، غسل روز دهم نیز می گویند و به زنان در این حالت نفساء گفته می شود. این غسل بعد از پایان خونریزی زائو باید صورت گیرد که در برخی تا ده روز، برخی قبل از ده روز و عده ایی نیز بیش از ده روز به طول می انجامد که بعد از ده روز غسل حکم دیگری دارد. ولی به طور کلی چه خونریزی ادامه دار باشد یا نه، غسل نفاس بعد از ده روز باید انجام شود.

غسل استحاضه

غسل نفاس، اولین غسل بعد از زایمان است و در صورت ادامه خونریزی بعد از ده روزه، باید غسل استحاضه انجام داد. غسل استحاضه خود به سه غسل استحاضه قلیله، متوسطه و کثیره تقسیم می شود که بسته به میزان خونی که از بدن خارج می شود که در واقع نه خون قاعدگی است و نه خون نفاس، نیت غسل استحاضه باید کرد. استحاضه قلیله همانطور که از نامش پیداست، خونی اندک و کم است که می تواند حتی لکه ی خونی باشد که در اینصورت باید غسل استحاضه قلیله انجام داد و برای هر نماز وضویی جداگانه گرفت. استحاضه کثیره خونریزی رحم بسیار زیاد است از اینرو باید برای هر نماز، غسلی جداگانه انجام داد.

“توجه داشته باشید که اسلام، دین آسانی است و در صورتی که احساس کردید که با غسل های مداوم، بیمار می شوید، در اینحالت تیمم بدل از غسل کنید.”

غسل چله

در برخی از مناطق ایران غسل چله یعنی غسل چهل روزگی نوزاد و بعد اززایمان زن زائو انجام می شود. زن زائو پس از زایمان خونریزی‌های نفاسی دارد و بعضی مردم در این مناطق باور دارند که پس از چهل روز از زایمان، این خونریزی‌ها تمام می‌شوند و می‌توانند غسل چله را انجام دهند. این غسل تائیدیه ی هیچکدام از مراجع را ندارد و انجام آن واجب نیست.

غسل زنان بعد از زایمان

نحوه غسل های بعد از زایمان

غسل نفاس و استحاضه مانند دیگر غسل ها تنها با تفاوت در نیت انجام می گیرد. نحوه غسل کردن بدین صورت است که ابتدا سرو گردن را شسته و سپس قسمت راست بدن را به طور کامل می شوئید و در آخر قسمت چب بدن شسته شود. نیت غسل می تواند در ذهن باشد بدون آنکه بر زبان جاری شود.

نتیجه گیری

غسل نفاس پس از زایمان به دلیل خونریزی‌های بعد از زایمان انجام می‌شود. هنگام زایمان، پلاسنتا (پروانه رحم) از دیواره رحم جدا می‌شود و خونریزی‌هایی که در اثر این فرآیند ایجاد می‌شوند، معمولاً تا چند هفته پس از زایمان ادامه دارند. این خونریزی‌ها به عنوان نفاس شناخته می‌شوند.
دوره نفاس ممکن است بین زنان مختلف و در هر بار زایمان، متفاوت باشد. معمولاً این دوره به مدت ده روز (دوره معمول) ادامه دارد، اما در بعضی موارد ممکن است کمتر یا بیشتر از این زمان باشد. طول دوره نفاس بستگی به ویژگی‌های شخصی و شرایط زایمان دارد. غسل های بعد از زایمان به ترتیت عبارتند از: غسل نفاس، غسل استحاضه و در برخی مناطق غسل چله.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *