آموزش نحوه نگهداری از تشک رویال
اینهمه وسواس در انتخاب تشک تنها یک دلیل دارد: همه ما انتظار داریم تشکی که میخریم، تا چند سال خواب راحتی به ما هدیه دهد. برای همین، موقع انتخاب بهترین تشک از سایت تشک رویال یا فروشندههای دیگر، معمولا سراغ بهترینها میرویم و دستودلبازانه، باکیفیتترین را انتخاب میکنیم. اما نباید فراموش کنیم که جدای از کیفیت مواد اولیه، نحوه استفاده و نگهداری از تشک است که عمر مفید آن را بیشتر یا کمتر میکند. در این مقاله قصد داریم چند راهکار مهم و کاربردی برای نگهداری از تشک رویال در اختیارتان بگذاریم. همراه ما باشید.
۱. تشک را تمیز نگه دارید.
تمیز نگه داشتن تشک یکی از مهمترین فاکتورهای افزایش دوام آن است. حتی اگر باکیفیتترین تشک بازار را به خانه ببرید، اما هر شب با غبار محیط و بوی ناخوشایند تعرق روزانه روی آن بخوابید، انگار که با دست خود طول عمر آن را کوتاه کردهاید. میپرسید چه باید کرد؟
ملحفه و رو تشکی را مرتب بشویید.
استفاده مداوم از تشک، حتی اگر هرشب دوش بگیرید و تروتمیز به رختخواب بروید، ملحفه را کثیف و نیازمند شستشو میکند. چه برسد به آنکه به خوردن در رختخواب یا خواباندن حیوان خوانگیتان هم عادت داشته باشید. شستشوی منظم روکش و ملحفههای تشک جلوی نفوذ آلودگی به لایههای تشک را میگیرد. بهتر است هر هفته یا هر دو هفته یک بار محافظ تشک را طبق دستورالعمل تولیدکننده بشویید.
روی تشک را جاروبرقی بکشید.
غبار و شوره و کنههایی که از محیط بیرون خانه وارد فضای خوابتان شدهاند را با جاروبرقی پاک کنید تا تجمع آنها به بافت تشک آسیب نزند. بهترین فاصله زمانی برای اینکار، هر ۳ ماه یکبار است. البته اگر به گردوغبار حساسیت دارید، میتوانید این فاصله را کوتاهتر کنید.
از محافظ تشک استفاده کنید.
شستشوی تشک کار راحتی نیست؛ هرچقدر هم بزرگتر باشد، این کار سختتر است. برای جلوگیری از ورود ناخواسته آلودگیها، از همان لحظه اولی که روکش تشک را باز میکنید، از محافظ مخصوص استفاده کنید.
غذاخوردن روی تشک ممنوع!
هرچقدر هم مراقب باشید چیزی روی تشک نریزد، خردههای نان و ذرات باقیمانده غذا روی تشک محل خوبی برای تجمع و لانهسازی حشرات و موجودات موذی به وجود میآورد. بنابراین برای نگهداری از تشک، تا آنجا که میتوانید مقاومت به خرج دهید و خوراکیها را خارج از تخت نوش جان کنید.
تشک شما جای حیوانات خانگی نیست!
درک میکنیم چقدر به حیوان خانگیتان علاقهمندید و دوست دارید در تختخواب خودتان نوازشش کنید یا حتی بخوابانید. اما خوب است بدانید بدن حیوانات، هرچقدر هم تمیز و پاکیزه نگه داشته شوند، آلودگیهای متعددی را وارد رختخواب شما میکنند که شاید به همین راحتی پاک نشوند. حتی باقیمانده مو و سلولهای مرده بدن آنها برای شما و تشکتان مضر است. بنابراین برای مراقبت از کیفیت تشک، توصیه میکنیم حیوان خانگی خود را روی آن نخوابانید یا دستکم یک تشک مخصوص برایش تهیه کنید.
۲. تشک را درست قرار دهید.
بهترین حالت قراردهی تشک این است که کل سطح زیرین آن بهصورت کاملا یکنواخت روی محفظه زیرین (باکس یا تختخواب) قرار بگیرد. پیش از استفاده، از این بابت مطمئن شوید تا خیالتان از سایش غیریکنواخت تشک راحت شود. حتی اگر بخشی از تشک به دیوار میچسبد، مطمئن شوید دیوار نمزدگی نداشته باشد تا بهمرور تشک را خراب نکند.
هرازگاهی تشک را بچرخانید و زیرورو کنید.
اگر سالها تشک را در همان موقعیتی که روز اول قرار دادهاید رها کنید، به مرور زمان تشک شروع به افتادگی میکند و فرورفتگیهای دائمی در آن ایجاد میشود. برای آنکه بعد از مدتی یک قسمت از تخت نسبت به سایر قسمتها نرمتر نشود و سطح خواب بهطور یکدست شکسته شود، هر ۶ ماه یکبار تشک را بچرخانید و زیرورو کنید. این یکی از مهمترین نکات نگهداری از تشک است که حفظ شکل و فرم تشک را در درازمدت تضمین میکند.
۳. در جابهجاییها مراقب باشید.
یکی از پرآسیبترین موقعیتها برای تشک محبوب شما، حین جابهجایی است. بهترین حالت ممکن این است که تشک را درون یک محفظه پلاستیکی قرار دهید تا امکان ایجاد خراش و خمشدن تشک به حداقل برسد. حتیالامکان بهتر است تشک به حالت ایستاده جابهجا شود و بهجای آنکه تسمههای نهچندان محکم لبه تشک را بگیرید، بدنه تشک را از دو طرف بلند کنید تا کمترین آسیب به آن وارد شود.
۴. مراقب بافت تشک باشید.
اینکه مادرها همیشه گوشزد میکردند روی تشک نپریم، قدم نزنیم یا روی لبهها ننشینیم، بیدلیل نبود. بافت تشک دراثر ضربه یا فشار مداوم آسیب میبینید و یکدستی اولیه را از دست میدهد.
هرگز روی تشک نایستید و نپرید.
تختخواب محل خوابیدن است؛ نه ایستادن و پریدن! بنابراین یکی از مهمترین اصول نگهداری از تشک این است که با آن مهربان باشید و رفتارهای آسیبزای خطرناک را کنار بگذارید. نه خودتان روی تشک قدم بزنید، نه به کودکان اجازه دهید برای بازی، روی آن بپرند. این ضربات به مرور زمان باعث میشوند تشک فرو برود و آسیب ببیند.
روی لبه تشک ننشینید.
هربار که روی لبههای تشک مینشینید، بیآنکه بدانید چند هفته و چند ماه از طول عمر تشک خود کم کردهاید. حتی اگر در حد چند ثانیه و برای پوشیدن لباس یا بستن بند کفش باشد. با نشستن روی لبههای تشک، فشار وزن شما فقط به همان قسمت از لبه وارد میشود و دقیقا به همین خاطر به کالای خوابتان آسیب میزند.
تشک را آفتاب بدهید.
فرقی نمیکند تشک رویال استفاده میکنید یا برندهای دیگر، سالم ماندن تشکها وابسته به این است که دستکم ماهی یک بار در معرض نور آفتاب قرار بگیرند تا رطوبت اضافه لایههای میانی تشک از بین برود. باورتان میشود همین آفتاب دادن ساده میتواند جلوی تجمع گرد و غبار داخل تشک را هم بگیرد؟
اگر احتمال میدهید که در محل زندگیتان ساس وجود داشته باشد، بهتر است روکش تشک را برندارید و با روکش محافظ آفتاب بدهید.
۵. تشکی متناسب با وزن خود انتخاب کنید.
بسته به وزنی که دارید، مواردی مثل ضخامت تشک، درجه سفتی، دمای بدن و موقعیت خواب خود را هنگام انتخاب تشک در نظر داشته باشید. ویژگیهای بهترین تشک برای افراد سنگین وزن با افراد سبک وزن متفاوت است. حتی جنس و نوع تشک باید با دقت زیاد و متناسب با وزن فرد انتخاب شود. مثلا تشکهای فوم و مموری فوم گزینه بهتری برای افراد سبک وزن و تشکهای طبی فنری یا ژلهای بهترین گزینه برای افراد سنگین وزن است.
سخن پایانی
فارغ از برند سازنده و مواد اولیهای که در تشکها بهکار میرود، نحوه نگهداری از تشک اصول ساده و ثابتی دارد که اگر رعایت کنید، سالهای سال خوابی راحت و سالم به شما هدیه میدهد. تا آنجا که میتوانید جلوی ضربات را بگیرید، مطمئن شوید جای قرارگیری تشک مناسب و پایه زیر تشک کاملا محکم است، ملحفهها را مرتب بشویید و همیشه از یک لایه محافظ تشک استفاده کنید. این راهکارها بهعلاوه مواردی که در متن مقاله شمردیم، از تخریب زودهنگام تشک دلبندتان جلوگیری میکند.
اگر شما راهکارهای بیشتری برای مراقبت از تشکها و افزایش دوام آنها میشناسید، مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات ارزشمندتان هستیم. شما عزیزان میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از مشاورین سایت تشک رویال به نشانی www.royalmatress.com و شماره تماس های 09129532629 و 09120463685 مشاوره رایگان بگیرید و خرید انواع تشک طبی و طبی فنری خود را با خیال آسوده انجام دهید.
نظرات کاربران
سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.