زمان مطالعه:
دقیقهبروز رسانی:
۱۴۰۳/۱۰/۰۹- 8 راه ایجاد حس خوب در افراد مسن برای تقویت اعتمادبه نفس آن ها
- ۱. سالمند نباید تنها بماند
- 2. به بهانهی مراقبت، استقلال سالمند را از او نگیرید
- 3. با عزیز سالخوردهتان تعامل داشته باشید
- 4. بزرگتر عزیزتان را تشویق کنید که به خود برسد!
- 5. ورزش را فراموش نکنید
- 6. افکار منفیاش را با خودمراقبتی جایگزین کنید
- 7. او را در کارهای روزمره دخیل کنید
- ۸. او را به شروع یک سرگرمی یا یادگیری یک مهارت ترغیب کنید
- خانهی سالمندان پارسایان: لبخند و حس خوب برای سالمندان! راههای ارتباطی با پارسایان بهترین خانه سالمندان تهران
8 راه ایجاد حس خوب در افراد مسن برای تقویت اعتمادبه نفس آن ها
بسیاری بهاشتباه سالمندی را خزان عمر میدانند، دورهای از زندگی که با رسیدن به آن فرد بیمار، ناتوان و کمحوصله میشود و باید فقط در خانه بنشیند و تمام وقتش را به استراحت بگذراند! در حقیقت همین ذهنیتها هستند که بر آتش رنجهای سالخوردگی میدمند و بزرگترهای عزیزمان را هرچه منزویتر، ناامیدتر و خمودهتر میکنند، درحالیکه سالمندی تنها فصل تازهای از حیات است که حتی اگر آن را پاییز درنظر بگیریم، میتواند بسیار هم رنگارنگ و خارقالعاده باشد، تنها به شرط آنکه از چند راهکار ساده در جهت تغییر سبک زندگی فرد مسن، ایجاد حس خوب در او و بالا بردن سطح اعتمادبهنفسش استفاده کنیم: راهکارهایی که در این مطلب به معرفی آنها خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.
اولین قدم تغییر ذهنیتهای کلیشهای است: فرد سالخورده «یک پایش لب گور» نیست، او هم مثل همهی ماست و به برنامههایی برای زندگی، لذت بردن از آن و سازگار شدن با شرایط جدیدش نیاز دارد؛ پس کافیست تا با دنبال کردن راهکارهای زیر در این مسیر همراهیاش کنیم:
۱. سالمند نباید تنها بماند
مثل همهی ما که در تنهایی اسیر یکدنیا فکروخیال میشویم و رنجهایمان در چشممان آنچنان بزرگ میشوند که پایانناپذیر و بیراهحل بهنظر میرسند، فرد مسنی که به هر دلیلی به گوشهگیری روی آوردهاست نیز آرامآرام قدم در وادی افسردگی میگذارد و بهتبع، هم روحیهاش را میبازد و هم وضع جسمانیاش بدتر خواهد شد.
پس بهعنوان یکی از مهمترین راهکارهای بخشیدن حس خوب به سالمندان عزیز که میتواند به افزایش اعتمادبهنفس او هم کمک کند، علاوهبر وقت گذراندن با او، تشویقش کنید که در رویدادهای جمعی شرکت نماید و برای خود ارتباطات جدید بسازد. ایدهی کانونهای بازنشستگی، خانه سالمندان و مراکز روزانهی نگهداری از افراد مسن را در این زمینه بررسی کنید.
2. به بهانهی مراقبت، استقلال سالمند را از او نگیرید
نترسید، و نترسانید! بزرگتر عزیزتان را بهخاطر اینکه از بهخطر افتادن سلامتی او بیم دارید، محدود و وادار به خانهنشینی نکنید. درعوض بگذارید خودش کارهایی که میتواند را انجام دهد، اطراف را برایش ایمن و هرجا که لازم شد همراهیاش کنید.
اجازه دهید تجربههای خودش را بسازد، با دوستانش در مراکز سالمندان و تیمهای دوستانه هم سن و سالان خود به سفر برود و گردش در طبیعت و بازی با حیوانات جزو روتینش شوند، چراکه همین چیزها هستند که حس خوب را برای او بهارمغان میآورند و اعتمادبهنفسش را میسازند.
بهیاد داشته باشید، آدمی که احساس کند بهکلی ناتوان و زیاده از حد به دیگران وابسته است یا تمام حرکاتش توسط بقیه کنترل میشوند و مدام او را از اینکه بخواهد کاری بکند میترسانند، عزت و اعتماد به نفسی برایش باقی نمیماند.
3. با عزیز سالخوردهتان تعامل داشته باشید
هرچه نباشد، او چند پیراهن بیشتر از شما پاره کردهاست! حتی اگر اختلاف عقیدهی زیادی با هم دارید، دغدغههایتان را با بزرگتر خود در میان بگذارید و از او مشورت بخواهید. به حرفهایش با دقت گوش دهید و با سؤال پرسیدن تلاش کنید که به دنیای فکری و نیازها و منظورهای اصلیاش نزدیک شوید. در مکالمههایتان با او جوری رفتار نکنید که انگار کودک است، بلکه از ارتباط چشمی، مطرح کردن مسائل روزمره و حتی شوخی استفاده کنید. اینها که بخشی از قوانین ارتباط مؤثر با افراد مسن هستند، بسیار به بهبود اعتمادبهنفس آنها کمک میکنند و میل به انزواطلبی و احساس درک نشدن و وصلهی ناجور بودن را در آنها کاهش میدهند.
4. بزرگتر عزیزتان را تشویق کنید که به خود برسد!
بسیاری از سالمندان به اصطلاح «خود را رها کردهاند»! آنها نهتنها به کیفیت زندگی و ظاهرشان اهمیتی نمیدهند، بلکه آنقدر بیحالوحوصلهاند که حتی به تغذیهی خود هم نمیرسند و در معرض خطر بروز سوءتغذیه در افراد بالای 65 سال قرار میگیرند. در چنین مواقعی، آنها را به حال خود رها نکنید؛ نگویید «حق دارد» و نپذیرید که این هم جزوی از طبیعت پیریست.
برخی بیماریها مانند زونا که درد شدیدی ایجاد میکند، میتوانند تأثیر منفی بر روحیه سالمندان داشته باشند. استفاده از روشهای درمان درد زونا در سالمندان نه تنها به کاهش این درد کمک میکند، بلکه میتواند حس آرامش و رضایت را در آنها تقویت کند. بزرگتر عزیزتان را تشویق کنید که خوب بخورد، خوب بخوابد و شیک بپوشد. رسیدگی به خود همیشه حس خوبی به آدم میدهد و آنوقت است که میتوان اعتمادبهنفس را در پس ظاهر مرتب و لبخندهای شاد او دید.
5. ورزش را فراموش نکنید
دیگر همه میدانند که ورزش تا چه حد برای بدن مفید است؛ سالمندی که فعالیت جسمانی منظمی دارد قلب سالمتری خواهد داشت، بهواسطهٔ قویتر شدن سیستم ایمنیاش مدام درگیر بیماریهای جدید نخواهد شد، با مشکلات گوارشی کمتری روبهرو میشود و احتمال زمینخوردن و تجربهی شکستگی استخوان لگن در سن بالا نیز کاهش مییابد، چراکه انعطاف بدنی و تعادلش بهبود یافتهاست.
با اینهمه، فواید ورزش تنها محدود به همین موارد و گسترهی جسم فرد مسن نیست، بلکه بسیار بر روحیهی او نیز اثر مثبت دارد. ورزش اختلال خواب در سالمندان را التیام میدهد و اضطراب را از آنها دور میکند. بهعلاوه باعث بالا رفتن حس استقلال و اعتمادبهنفس افراد سالخورده میشود و کمکشان میکند تا احساس بهتری نسبتبه زندگی داشته باشند.
6. افکار منفیاش را با خودمراقبتی جایگزین کنید
البته که سالمندی دورهی هجوم افکار و احساسات منفی است! بدنی که دیگر توان چندانی ندارد و به هزار و یک بیماری مبتلاست، بازنشستگی، رفتن بچهها سر خانهوزندگی خودشان و… هر روز و هر روز فرد مسن را دوره میکنند و چیزی از روحیه و اعتمادبهنفس او باقی نمیگذارند. اما چاره چیست؟ خودمراقبتی!
فرد مسن را بهسوی تجربهی مدیتیشن و یوگا برای سالمندان، گرفتن کمک حرفهای در جهت افزایش خودآگاهی و انجام کارهای کوچکی که دوستشان دارد، مثل پیادهروی یا آفتاب گرفتن، سوق دهید. داشتن یکی دو هدف دستیافتنی که سالمند را به حرکت و استمرار وامیدارند نیز ایدهی بسیار خوبی خواهد بود.
7. او را در کارهای روزمره دخیل کنید
سرگیجه یکی از مشکلات رایج در سالمندان است که میتواند زندگی روزمره آنها را تحت تأثیر قرار دهد. استفاده از روشهای درمان خانگی سرگیجه سالمندان میتواند به بهبود وضعیت آنها و افزایش احساس آرامش و اعتمادبهنفسشان کمک کند.
فرض کنید از اعضای یک تیم هستید، اما هیچکس کاری به شما نمیسپرد. احساستان چه خواهد بود؟ بیمصرف بودن؟ خیلی زود اعتمادبهنفس خود را از دست میدهید؛ اینطور نیست؟ بله؛ بدون شک سالمند عزیز شما دیگر نیروی جوانیاش را برای سروسامان دادن به کارها ندارد، اما هنوز هم از پس انجام بسیاری چیزها برمیآید، پس وظایفی از قبیل رسیدگی به گلدانها یا مراقبت و آموزش به کودک حتی درصورتیکه امکانپذر است خرید خانه را به او بسپارید تا احساس کند مفید است و هنوز عضوی از گروه بهشمار میآید.
۸. او را به شروع یک سرگرمی یا یادگیری یک مهارت ترغیب کنید
چقدر اعتمادبهنفستان بالا میرود وقتی یک مهارت جدید یاد میگیرید؟ برای زمانهایی که حالتان خوش نیست و تحت هجوم استرس و افکار منفی هستید سرگرمیای دارید که حال خوب را به شما برگرداند؟ بله؛ همانطور که شما به چنین چیزهایی نیاز دارید، بزرگتر عزیزتان هم به آنها نیاز دارد!
پس سالمندان را تشویق کنید؛ در کلاسهای آموزشی ثبتنام کند، بالأخره چیزی که همهی عمر به یادگیریاش علاقه داشته را بیاموزد و از این احساس که ذهن و جسمش فعالتر و قدرتمندتر شدهاند لذت ببرد؛ اینگونه است که اعتمادبهنفس او را نیز تقویت خواهید کرد.
خانهی سالمندان پارسایان: لبخند و حس خوب برای سالمندان!
در منطقهی خوشآبوهوای شمیرانات تهران خانهی سالمندانی واقع شدهاست که با تجربهی بیستساله و خدمات بینظیرش توانسته به رتبهی ۱ کشوری در بین دیگر مراکز نگهداری از افراد مسن دست یابد، سرای سالمندان پارسایان که شعارش این است: «با لبخند وارد شوید!»، چراکه این مرکز همهی آنچه بزرگتر عزیز شما برای داشتن احساسی خوب، اعتمادبهنفس و یک زندگی باکیفیت نیاز دارد را در خود جای دادهاست.
بهعنوان مثال، در پارسایان فضای مجزا و ایمنسازیشدهای برای ورزش و سرگرمی عزیزان مقیم اختصاص یافته است، انواع کلاسهای آموزشی، رویدادهای شعر و قصهخوانی، جلسات گروهدرمانی و… برگزار میشود، رواندرمانگران و مددکارانی در جهت همراهی، همدلی و مهارتآموزی به سالمندان در مرکز حضور دارند و حتی خدمات آرایشی و پیرایشی به این میهمانان پرسنوسال و گرانقدر ارائه میگردد!
البته اینها همهی امکاناتی نیستند که بزرگتر عزیز شما در پارسایان از آنها بهرهمند خواهد شد، خدمات بسیار دیگری نیز وجود دارند که برای اطلاع از جزئیات آنها میتوانید از وبسایت این مرکز دیدن کنید.
راههای ارتباطی با پارسایان بهترین خانه سالمندان تهران
شماره واتس آپ جهت مشاوره خانوادههای محترم و عزیزان خارج از کشور: 09197837811
شماره تماس با مرکز توانبخشی و مراقبت از سالمندان پارسایان: 02188790525
نشانی سرای سالمندان پارسایان: تهران – ونک – گاندی جنوبی – کوچه 18 – پلاک 7
وب سایت: parsayannursinghome.com
اینستاگرام خانه سالمندان پارسایان: parsayan.nursiinghome
کانال تلگرام پارسایان: parsayannursiinghome@
نظرات کاربران
سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.