خلاصه و مفید بخوانید :
این خورشت بامیه با لپه و قارچ، یک غذای خوشمزه و مقوی است. برای تهیه آن ابتدا بامیههای جوان را شسته و در صورت تمایل حلقه میکنیم. لپه را از یک ساعت قبل خیس کرده و نیمپز میکنیم. در یک تابه مقداری روغن میریزیم و بامیهها را تفت میدهیم. سپس قارچ خرد شده و فلفل دلمهای را اضافه میکنیم و کمی دیگر تفت میدهیم. برای حفظ رنگ قارچها میتوانیم مقداری آب لیموترش اضافه کنیم. بعد از تفت دادن، لپه نیمپز، زردچوبه، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. پس از اینکه رب گوجه فرنگی سرخ شد، مقداری آب اضافه کرده و لیمو عمانی را پس از سوراخ کردن، به خورشت میافزاییم. درب ظرف را میبندیم و اجازه میدهیم خورشت حدود 20 تا 30 دقیقه جا بیفتد. در نهایت، پیاز داغ، زعفران و دارچین را به خورشت میزنیم و برای تزئین از سیبزمینی خلالی سرخشده استفاده میکنیم. این خورشت با عطر و طعم خوشمزهای که دارد، به همراه برنج یا نان سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه :
- بامیه 12 الی 15 عدد
- لپه 1 پیمانه
- رب 1 قاشق غذاخوری
- پیاز 1 عدد سرخ کرده
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- دارچین یک دوم قاشق چایخوری
- قارچ 7 الی 8 عدد معادل 150 گرم
- لیمو عمانی 4 عدد
- نمک، فلفل سیاه به میزان لازم
- سیب زمینی خلال شده برای تزئین
- زعفران به میزان لازم
- فلفل دلمه 1 عدد کوچک
طرز پخت خورشت بامیه :
از بامیه های جوان و کوچک استفاده میکنیم.
لپه را از یک ساعت قبل خیس میکنیم و بعد نیم پز میکنیم.
در صورتی که لیمو عمانی دوست نداشته باشیم میتوانیم از غوره استفاده کنیم.
سیب زمینی را سعی میکنیم خودمان خلال کرده و سرخ کنیم بعد داخل توری بریزیم تا روغن اضافی آن گرفته شود. و از خلالهای آماده استفاده نکنییم.
ظرف را روی حرارت میگذاریم و مقداری روغن داخل آن میریزیم.
میتوان از بامیه ها به صورت درسته استفاده کرد یا آنها را حلقه کرد.
بامیه ها را به روغن اضافه میکنیم. و کمی تفت میدهیم.
قارچ خرد شده و فلفل دلمه را هم به مواد اضافه میکنیم.
قارچها را کمی درشت تر و ضخیم تر خرد میکنیم.
میتوانیم آب یک عدد لیموترش را روی قارچها بریزیم تا سفیدی قارچ حفظ شود و سیاه نشود.
مواد را تفت میدهیم و بعد لپه نیم پز شده را اضافه میکنیم.
زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و مخلوط میکنیم و تفت میدهیم تا خامی رب گرفته شود.
فلفل سیاه و نمک اضافه میکنیم.
دارچین و زعفران را برای آخر کار نگه میداریم تا عطر آنها در غذا حفظ شود.
اگر داخل خورشت دارچین را زود اضافه کنیم طی مراحل پخت، ته خورشت مقداری طعم تلخی میگیرد.
حدود یک تا یک و نیم لیوان آب اضافه میکنیم.
لیموعمانی ها را 5 دقیقه داخل آب سرد میگذاریم بماند.
با چنگال روی لیموها چند سوراخ ایجاد میکنیم بعد داخل خورشت می اندازیم.
در ظرف را میگذاریم و اجازه میدهیم حدود 20 دقیقه تا نیم ساعت بماند و جا بیفتد.
ده دقیقه مانده به آخر پخت خورشت پیاز داغ و زعفران و دارچین را اضافه میکنیم.
وقتی غذا آماده شد با خلالها تزئین میکنیم.
گرسنم شد اینو دیدم :(