0

روش تولید پودر ژله با فرمول

روش تولید پودر ژله

آیا تابحال فکر کردید چطور خودتان می توانید دست به ساخت پودر ژله بزنید؟ روش تولید پودر ژله در خانه سخت است یا نه؟

بسیاری از افراد علاقه زیادی به خوردن دسر بعد از هر وعده غذایی دارند. در حال حاضر، دسرهای مختلفی در جهان وجود دارد که با طعم های مختلفشان تجربیات شیرین و خوش طعمی را برای ما ایجاد می کنند. یکی از دسرهای پرطرفدار ژله است. از آنجایی که طرز تهیه دسر ژله نسبت به سایر دسرها ساده تر است، باعث شده تا در میان مردم طرفداران بسیاری داشته باشد. ژله ها طعم های مختلفی دارند که بسته به ذائقه تان می توانید طعم مورد نظر خود را انتخاب کنید. آیا تاکنون هنگام درست کردن و خوردن ژله به این فکر افتاده اید که پودر ژله از چه درست می شود؟در این مقاله سعی داریم درباره ترکیبات پودر ژله با شما صحبت کنیم. با ما در سایت بانوی پارسی همرا باشید.

پودر ژلاتین چیست؟

ژلاتین یک فرآورده حیوانی است. ژلاتین زمانی به وجود می‌آید که کلاژن حیوانات در بافت های همبند، پوست و استخوان به آرامی گرم شود تا شکسته شوند و یک ماده ژلاتینی به دست آید. پودر ژلاتین از خشک کردن کلاژن و سپس پودر کردن این ماده به دست می آید.
پودر ژلاتین در آشپزی برای سخت و ژله ای کردن دسرها استفاده می شود. این ماده، جامد و نیمه شفاف است و طعم خاصی ندارد. ژلاتین را می توان به صورت پودر و ورقه های نازک در بازار پیدا کرد. برای تهیه پودر ژله از پودر ژلاتین استفاده می شود. در ادامه به سراغ معرفی پودرژله خواهیم رفت.

روش تولید پودر ژله

فرمول شیمیایی ژلاتین

همانطور که گفته شد ژلاتین از کلاژن حیوانات در بافت های همبند به دست می‌آید. این ماده در تولید برخی مواد خوراکی مانند ژله، پاستیل و… به کار می رود. فرمول مولکولی ژلاتین عبارت است از:

C6H12O6

پودر ژله چیست؟

از پودر ژله برای تهیه ژله استفاده می شود. یکی از مواد تشکیل دهنده پودر ژله، ژلاتین است که به سخت شدن این ماده کمک می کند. ژله دارای طعم ها و رنگ های مختلفی است که بسته به ذائقه تان می توانید طعم مورد نظرتان را انتخاب کنید. در ادامه فرمولاسیون پودر ژله و سایر ترکیبات این ماده را معرفی می کنیم.

ترکیبات پودر ژله

مواد مختلفی برای تولید پودر ژله با هم ترکیب می شوند که عبارتند از:

مواد اولیه وزن
ساکاروز ۸۴ گرم
ژلاتین  ۱۵ گرم
سیتریک اسید ۰.۲ گرم
سدیم بنزوات ۰.۰۵ گرم
پتاسیم سیترات  ۰.۰۵ گرم
اسکوربیک اسید ۰.۱ گرم
مواد طعم دهنده ۰.۱ گرم
رنگ گرم ۰.۵ – ۰.۱ گرم

 پودر ژله چگونه درست می شود؟

برای تولید پودر ژله مواد بالا را با هم ترکیب می کنند و فرآیند استریلیزاسیون مخلوط را با ماکروویو انجام می دهند تا در نهایت پودرژله تولید شود. دمای استریل کردن مخلوط چیزی حدود ۷۵ تا ۸۰ درجه سانتیگراد است.

روش تولید پودر ژله با مواد اولیه

در قسمت قبل مواد تشکیل دهنده پودر ژله را نام بردیم اما در این قسمت توضیحات مختصری راجع به مواد تشکیل دهنده پودر ژله ارائه خواهیم داد.

ژلاتین

ژلاتین ماده اصلی ژله است که موجب سخت شدن پودر ژله می شود و به ژله بافت تکان دهنده می‌بخشد.

طعم دهنده ها

برای طعم دادن به ژله از طعم دهنده های مصنوعی استفاده می شود. این طعم دهنده ها تا جایی به مواد اضافه می‌شوند که طعم میوه های طبیعی را در ژله ایجاد کنند.

رنگ

برای رنگ بخشیدن به ژله از رنگهای خوراکی طبیعی یا مصنوعی استفاده می شود. اغلب ژله ها با رنگ های مصنوعی تولید می شوند ولی برخی از محصولات با رنگ های طبیعی مثل آب چغندر و هویج تولید می شوند.

شیرین کننده

شکر به دست آمده از چغندر قند یا نیشکر (ساکاروز) از مواد اصلی تشکیل دهنده ژله است. شکر به عنوان طعم دهنده و حتی نگهدارنده طبیعی ژله مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از شیرین کننده های مصنوعی نیز در تولید ژل استفاده می شود اما شکر ماده اصلی برای شیرین کردن ژله است.

مواد اسیدی

روش تولید پودر ژله به این صورت است که به مقداری اسیدیته ( با پی اچ زیر ۳.۵) نیاز دارید. از این رو در فرمولاسیون ژله مقداری ترکیبات اسیدی نیز وجود دارد.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید