6

بهترین سن زنان برای بارداری

سن بارداری در زنان

بهترین سن زنان برای بارداری

یکی از با اهمیت ترین موضوع در امر بارداری و فرزندآوری، سن بارداری در زنان است که در سایت پرشین لیدی توضیح داده شده است.

با توجه به مطالعات انجام شده، از سن ۲۰ سالگی تخمک گذاری ها افزایش می یابد و در ۲۵ سالگی کیفیت تخمک ها بالا رفته و باروری به اوج می رسد. مناسب ترین سن باروری بین ۲۵ تا ۳۵ سالگی است. از سن ۳۵ سالگی به بالا میزان باروری به سرعت کاهش یافته و در سن ۴۰ سالگی به بالا بارداری به ندرت اتفاق می افتد و باید در نظر داشت که بارداری غالبا در سنین بالا، احتمال اختلالات کروموزومی و سقط جنین را افزایش می دهد.

دختر از چند سالگی می تواند باردار شود

دختران در هنگام تولد به صورت تقریبی ۲ میلیون تخمک دارند که با شروع اولین عادت ماهیانه و بلوغ، تخمگ گذاری ها شروع می شود و تا سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی تخمک ها در بالاترین کیفیت خود هستند و با بالا رفتن سن از تعداد تخمک ها و کیفیت آنها کم می شود. بارداری زیر سن ۱۸ سالگی با خطرات بسیاری همراه است.

بارداری در سنین کم، به دلیل اینکه اندام های فیزیولوژیکی تکامل کامل پیدا نکرده، احتمال اینکه نوزاد ناسالمی متولد شود و یا بارداری زودرس اتفاق بیفتد وجود دارد. همچنین بارداری در سنین پایین، احتمال افزایش فشارخون و مسمومیت حاملگی را به همراه دارد. حداقل سن مناسب برای دختران در باروری، ۱۸ سالگی است که باید از نظر سلامت جسمی و داشتن وزن مناسب مورد بررسی قرار بگیرند و باید معایناتی قبل از بارداری به عمل بیاید.

بهترین سن دختر برای بارداری

 زنان تا چند سالگی میتوانند باردار شوند

در شرایط امروزی به دلیل ازدواج دیر هنگام، سن بارداری نیز افزایش یافته است. قدرت باروری زنان از زمان بلوغ تا زمان یائسگی است یعنی بین سنین ۱۲ تا ۶۱ سالگی. حاملگی با بالا رفتن سن زنان به دلیل کاهش قدرت باروری امری غیر ممکن می نماید ولی اگر باروری در سنین بالا اتفاق افتاد، خطرات بسیاری در پی دارد. در بارداری طبیعی سن خانم ها اگر از ۴۰ سال بالاتر رود، شانس بارداری به ۷ درصد و کمتر و در سن بالای ۴۴ سال به ۲ درصد می رسد.

بارداری در سن ۲۰ تا ۲۹ سالگی

بارداری در سنین ۲۰ الی ۲۹ سالگی بهترین حالت ممکن است و در این زمان سالم ترین و با کیفیت ترین تخمک ها را داشته و احتمال بارداری آنها ۹۵ درصد است. عوارض وخطرات در این دهه بارداری چون سقط جنین، اختلالات و نقایص کروموزومی و احتمال سندروم داون، با درصد بسیار پایین ممکن است رخ دهد.

بارداری در سن ۳۰ تا ۳۹ سالگی

بارداری در سن ۳۰ سالگی احتمال سقط جنین و سندروم داون را بالا می برد. در سن ۳۵ سالگی باید آزمایش هایی چون غربالگری و آمنیوسنتز انجام شود چرا که احتمال نوزاد با ناهنجاری های ژنتیکی وجود دارد.

بارداری در سن ۴۷ سالگی

بعد از ۴۰ سالگی شانس بارداری به دلیل کاهش کمیت و کیفیت تخمک ها، بسیار پایین می آید هر چند با پیشرفت علم و گستردگی فناوری های باروری، روش های درمانی در سنین بالا هر چند اندک ولی جواب داده است ولی خطرات و عوارضی که بارداری در دهه پنجم زندگی به همراه دارد غیر قابل انکار است. این خطرات عبارتند از:

مسمومیت بارداری

دیابت بارداری

سقط جنین

تولد زودرس

فشارخون بالا

مرده زایی

نوزاد کم وزن

اختلالات کروموزومی مانند سندروم داون

خونریزی جفت

نارسایی جنین

کبد چرب بارداری

عوارض بارداری در سن بالا

بارداری در سن ۵۰ سالگی

احتمال بارداری در سنین بالا بسیار پائین است ولی غیر ممکن نیست از جمله روشی که بارداری در سن ۵۰ سالگی را ممکن کرده و موفقیت آمیز می کند بارداری به روش IVF با استفاده از تخمک های اهدایی است. تخمک های اهدایی باید متعلق به خانم جوان ۲۵ تا ۳۰ ساله باشد تا احتمال بارداری به ۶۰ تا ۶۵ درصد برسد. بارداری به این روش در سن ۵۰ سالگی باید همراه با مصرف داروهای هورمونی و پیوند جنین به رحم انجام شود.

بهترین سن برای بارداری سوم

اصولا بهترین فاصله زمانی میان دو بارداری ۳ سال است که بستگی به نوع زایمان، سن زنان و شیردهی دارد. زایمان سزارین زمان بارداری دوم را به تعویق می اندازد و در زایمان طبیعی فاصله ی بارداری کمتر از ۱۸ ماه، مناسب نیست.

سن مادر یکی از فاکتورهای خیلی مهم در بارداری و فاصله ی بارداری ها می باشد چرا که با بالا رفتن سن و ازدواج دیر هنگام و نهایتا دیر بچه دار شدن، باردار شدن به خودی خود با خطرات و عوارضی همراه است و بارداری های دوم و سوم و فاصله میان آنها مشکلاتی به همراه دارد.

زمان تولد نوزاد تا دو سالگی تغذیه با شیر مادر انجام می شود اگر فاصله ی مناسب میان بارداری ها رعایت نشود سیستم ایمنی کودک پایین می آید. وقتی فاصله بین بارداری ها مناسب نباشد و کم باشد پروتئین تنظیم کننده زایمان مختل شده و خطر مرگ جنین را  در پی دارد.

بهترین سن بارداری

مرد تا چند سالگی می تواند بچه دار شود

مردانی هستند که در سنین بالای ۶۰ سالگی نیز بچه دار شده اند ولی با توجه به مطالعات انجام شده مردان همانند زنان تا سن ۳۵ سالگی احتمال بارداری موفقی دارند و بالای سن ۴۰ سالگی قدرت باروری آقایان کاهش می یابد چرا که در کیفیت اسپرم ها و حرکت آنها، میزان مایع منی تاثیر گذاشته و در نتیجه نقص ژنتیکی جنین، خطر سقط جنین، اوتیسم و مشکلات روانی به همراه دارد.

پژوهش های انجام شده حاکی از این است که حرکت اسپرم ها در مردان در سن ۲۵ سالگی در بالاترین میزان و بعد از سن ۵۵ سالگی در پایین ترین میزان قرار دارد. مردانی که در سن ۶۰ به بالا بچه دار می شوند احتمال بروز بیماری هایی چون، اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی، بیماری لوسمی و کوتاهی قد در کودکشان افزایش می یابد.

پژوهش های انجام شده نشان می دهد که بچه دار شدن در مردان بالای ۴۰ سال، ۲ سال زمان می برد چرا که سطح تستوسترون بعد از ۴۰ سال کاهش یافته و باعث ایجاد مشکلات مقاربتی و کاهش میل جنسی می شود.

به طور کلی باروری در سنین ۴۱ تا ۴۵ سال در مردان ۷ درصد کاهش می یابد. بهترین زمان برای باروری آقایان سنین بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی است .

بهترین سن برای بارداری

معایب تعویق در بارداری

با به تاخیر افتادن بارداری و بالا رفتن سن مادر، احتمال سقط جنین در سه ماهه اول بارداری و بروز ناهنجاری های کروموزومی از جمله سندروم داون، افزایش می یابد. علاوه بر این بارداری در سن بالا خطر دیابت، مسمومیت بارداری، فشارخون و نارسایی جنین را به همراه دارد که مسمومیت بارداری و فشارخون مشکلات دیگری در پی دارد از جمله سردرد در بارداری. در سن ۴۰ سالگی زنان، بارداری ۵۰ درصد کاهش می یابد. یکی از دیگر معایب تاخیر در بارداری بروز انواع بیماری های ژنتیکی است که در صورت بچه دار شدن پدر در سن بالا اتفاق می افتد.

با بالا رفتن، باید مشاوره ژنتیک و آزمایش های قبل بارداری را اولویت کاری خود قرار دهید. بارداری در سن بالا غالبا باعث می شود که زمان زایمان طولانی شود چرا که توانایی رحم پایین می آید.
انسداد لوله های رحم و آندومتریوز از جمله مشکلاتی هستند که در صورتی که خانم ها در سن بالا تصمیم به بارداری داشته باشند می تواند در بارداری مشکلاتی ایجاد کرده و یا احتمال بارداری را کاهش دهد.

نتیجه گیری

یکی از فاکتورهای مهم برای بارداری، سن مناسب است که بهترین سن برای بارداری بین دهه ۲۰ تا ۳۰ است تا فرزندی سالم داشته باشید. خانم ها با بالا رفتن سن، یعنی بعد از ۳۵ سالگی قدرت باروری در آنها کاهش می یابد و خطراتی در صورت بارداری به همراه دارد از طرفی بارداری زیر سن ۱۸ سالگی نیز با خطراتی همراه است از اینرو بهترین و مناسب ترین زمان بارداری سنین ۲۵ تا ۳۵ سالگی است.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. همتا گفت:

    سلام وقت بخیر من ۳۵ سال دارم باری بارداری میخوام اقدام کنم تنبلی تخمدان هم دارم بارداریم با مشکلی مواجه نمیشه

    1. مرضیه خزائی گفت:

      سلام کاربر عزیز پرشین لیدی. بهترین سن برای بارداری سن ۲۵ تا ۳۵ سالگی است. ولی با توجه به اینکه شما تنبلی تخمدان دارید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده تا یک چکاپ کامل به همراه سونوگرافی از شما گرفته شود تا میزان تخمدان ذخیره شده را مورد بررسی قرار دهند.

  2. haniye گفت:

    سلام واسه بارداری دوم چه سنی خوبهه من ۳۶ سالمه یه پسر سه ساله دارم دوست دارم دوتا سه تا هم داشته باشم ولی میترسم میتونم اقدام کنم ب بارداری؟ البته بارداری قبلیم خیلی ویار داشتم حالم زیاد بد شد نمی خام دیگه اون ویارو تجربه کنم اگه میشه در این مورد هم راهنمای کنین

    1. مرضیه خزائی گفت:

      سلام کاربر عزیز پرشین لیدی. بهترین سن بارداری سنین بین ۲۵ تا ۳۵ سالگی است. بالای ۳۵ سال در دسته حاملگی های پر خطر قرار می گیرند. از اینرو همه چیز بسته به شرایط شما تعیین کننده است باید تحت نظر یک متخصص قرار بگیرید تا جهت تعیین بیماریهای زمینه ایی شما آزمایش هایی گرفته شود. در مورد ویار داشتن توصیه می شود صفحه ویار در بارداری به چه دلیلی به وجود می آید از سایت پرشین لیدی را مطالعه بفرمائید.

  3. حدیث رشنو گفت:

    من در سن ۳۹ سالگی باردار شدن و خیلی از این سن میترسیدم.اما با مشاوره و حمایت همسر تونستم اروم تر بشم. محتوایی که در این صفحه نوشتید خوب بود ولی به نظرم تاثیر خانواده و همسر در سن مناسب بارداری رو هم بنویسید.چون یه سری از خانواده ها متاسفانه بخاطر بی اطلاعی و عدم آگاهی دائم استرس و نگرانی بیشتر رو به مادر انتقال میدین

    1. مرضیه خزائی گفت:

      سلام کاربر گرامی پرشین لیدی، در اسرع وقت پیشنهاد شما را در زمینه قرار دادن این مطلب مورد بررسی قرار می دهیم. ممنون از مطالعه و پیگیری شما.