6

آیا رحم دوشاخ در بارداری خطرناک است

رحم دوشاخ و حاملگی

یکی از رایج ترین اختلالات رحمی، رحم دوشاخ است و از جمله سوالات و نگرانی ها در مورد این ناهنجاری این است که علت به وجود آمدن رحم دوشاخ و علائم به وجود آمدن آن چیست؟ آیا رحم دوشاخ خطرناک است؟ آیا رحم دوشاخ در حاملگی خطری ایجاد می کند؟ در پاسخ به این سوالات باید گفت که با توجه به تحقیقات و مطالعات صورت گرفته رحم دوشاخ تاثیری بر باروری ندارد و احتمال بارداری را کاهش نمی دهد تنها در صورت داشتن رحم دوشاخ و حاملگی باید تحت نظر متخصص زنان قرار بگیرید.

برخی از زنان از بدو تولد با رحم دوشاخه متولد می شوند به این دلیل که رحم به صورت غیر طبیعی رشد می کند. پاسخ سوالات خود را در سایت پرشین لیدی دنبال کنید.

آیا رحم دوشاخ باعث سقط میشود

مطالعات نشان داده که رحم دوشاخ در زنان، عوارض رحم دوشاخ در حاملگی را ۴ برابر از زنان دیگر بیشتر می کند. از جمله عوارض مهم با داشتن رحم دوشاخ، سقط جنین های متعدد است که طبق گزارشات ۲۰ تا ۴۰ درصد حاملگی هایی که با وجود رحم دوشاخ رخ داده به سقط جنین منتهی شده است. بارداری با رحم دوشاخ، بارداری بسیار حساس و پرخطری است از اینرو باید در صورت اقدام به بارداری زیر نظر پزشک زنان و زایمان قرار بگیرید.

رحم دوشاخ و بارداری

خطرات رحم دوشاخ در بارداری

به صورت تقریبی یک درصد از زنان از ابتدای شکل گیری و رشد در دوران جنینی به اختلال رحم دوشاخ مبتلا می شوند. از دغدغه های خانم هایی که مبتلا به این ناهنجاری هستند این است که آیا رحم دوشاخ باعث نازایی آنها می شود و یا برای جنین خطری ایجاد می کند؟

واقعیت موجود حاکی از ان است که با داشتن رحم دوشاخ، با وجود مشکلات و خطرات پیش رو، بارداری امر غیر ممکنی نیست و زنانی که رحم دوشاخ داشته اند به راحتی توانسته اند بارداری را تجربه کرده و فرزند سالمی را به دنیا بیاورند. رحم دوشاخ با وجود اینکه در باروری و بارداری مشکلی ایجاد نمی کند ولی در طول دوران بارداری خطراتی می تواند به همراه داشته باشد از جمله:

زایمان زودرس

زایمان بریج

رشد کند و نامناسب جنین و در نتیجه تولد نوزاد با وزن پایین

نقص جنین

سقط جنین و تجربه سقط های مکرر

کنده شدن زود هنگام جفت

ضعیف شدن دهانه رحم

خونریزی از واژن

جفت سرراهی

فشارخون بالا

احتمال بارداری چند قلویی

خطرات رحم دوشاخ در بارداری

رحم دوشاخ در سونوگرافی   

برای تشخیص رحم دوشاخ آزمایش هایی از جانب پزشک شما ممکن است درخواست شود که عبارتند از:

سونوگرافی، البته انجام سونوگرافی های عادی به طور دقیق تشخیص عارضه را نمی دهد از اینرو سونوگرافی های سه بعدی توصیه می شود.

MRI

معاینه لگنی

هیستروسالپنگوگرافی

لاپاراسکوپی

عکس رنگی از رحم

رحم دوشاخ و نوع زایمان

با داشتن رحم دوشاخ به دلیل اختلال و ناهنجاری رحمی که مشکلات و عوارضی با خود به همراه دارد احتمال سزارین به علت قرار نگرفتن درست جنین در رحم بالاتر می رود. با این وجود همه چیز بستگی به تشخیص پزشک دارد که با تشخیص و دیدن علائم زایمان طبیعی یا سزارین را توصیه کند.

آیا با داشتن رحم دوشاخ، می توان در بارداری رابطه داشت؟

به طور کلی برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری هیچ منعی ندارد ولی در صورت داشتن اختلال و ناهنجاری رحمی وضعیت قرار گیری جنین در رحم ممکن است پزشک شما برقراری رابطه را منع کند. در صورت داشتن رحم دوشاخ و بارداری باید مراقبت های زیادی صورت گیرد و به دلیل خطرات و عوارض رحم دوشاخ در بارداری، امکان تهدید به سقط جنین و زایمان زودرس می رود و ازینرو برقراری رابطه جنسی توصیه نمی شود.

آیا رحم دوشاخ نیاز به سرکلاژ دارد؟

سرکلاژ نوعی عمل جراحی است که از سقط جنین جلوگیری می کند. سقط جنین در مواردی که رحم دچار اختلال و ناهنجاری است رخ می دهد. رحم دوشاخ نوعی ناهنجاری رحمی است که سقط های مکرر جنین و زایمان زودرس را باعث می شود. پزشکان این عمل را برای همه بیماران و برای همه ی اختلالات رحمی تجویز نمی کند چرا که عوارض و خطراتی نیز به همراه دارد. عمل سرکلاژ برای رحم دوشاخ در صورتی باید انجام گیرد که بانوان تحت مراقبت و زیر نظر پزشک خود باشند و به تشخیص پزشک توصیه شده باشد.

رحم دوشاخ و سرکلاژ

چه زمانی باید رحم دوشاخ را عمل کرد؟

بسیاری از بانوان از داشتن رحم دوشاخ خود خبری ندارند و بارداری و زایمان طبیعی را پشت سر می گذارند و نیازی به عمل جراحی وجود ندارد. در خانم های باردار نیز اغلب نیازی به سرکلاژ دهانه رحم نیست مگر با تشخیص پزشک و وجود سقط های مکرر و زایمان زودرسی که به دلیل نارسایی و ناتوانی دهانه رحم رخ می دهد.

نتیجه گیری

رحم دوشاخ برای برخی از بانوان در زمان بارداری مشکلاتی به همراه دارد. در صورت تشخیص رحم دوشاخ و قصد بارداری حتما سونوگرافی ها و آزمایشات بیشتری قبل از بارداری از شما گرفته می شود تا وضعیت رحم و توانایی دهانه رحم سنجیده شود و تا زمان بارداری و در دوران بارداری نیز باید تحت مراقبت های پزشک قرار بگیرید.

نظرات کاربران

سلام به شما کاربر محترم وبسایت پرشین لیدی، خیلی خیلی خوشحال میشیم اگر نظر خودتون رو درباره مقاله بالا برای ما بنویسید. اما لطفا از موارد زیر پرهیز کنید.

  • از کلماتی چون (عالی بود ، ممنون و ....) استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. بهمنی گفت:

    سلام با رحم دوشاخ میشه زایمان طبیعی داشته باشم.؟؟

    1. مرضیه خزائی گفت:

      سلام بر کاربر عزیز پرشین لیدی. با داشتن رحم دوشاخ باید وضعیت قرار گیری جنین در رحم بررسی شود اگر جنین در حالت بریچ در رحم قرار دارد زایمان طبیعی خطرناک است و توصیه می شود حتما عمل سزارین انجام دهید.

  2. Ati گفت:

    سلام خیلی خوب توضی دادین در مورد ایتکه تو بارداری چ ورزشی و فعالیتی خوبه هم مطلب دارین

    1. مرضیه خزائی گفت:

      با سلام به شما کاربر عزیز پرشین لیدی. خیلی خوشحالیم که از صفحه رحم دوشاخ در بارداری دیدن کردید و راضی بودید. بله سه صفحه به ورزش در بارداری اختصاص داده شده، صفحه چه ورزشی در بارداری مفید است، یوگا بهترین ورزش برای زنان باردار و صفحه فواید مدیتیشن در بارداری. از این صفحات دیدن کرده و مطالعه نمائید. امیدواریم که مورد رضایت و پسند شما واقع شود.

  3. الی بنان گفت:

    سلام من خیلی شنیدم میوم رحم خطرناکه در مورد رحم دوشاخ نشنیده بودم از کجا باید بفهمم که میو رحم دارم فرقشون چی هست من الان باردارم نمیدونم رحم دوشاخ دارم یا میوم رحم استرس گرفتم خواهشن راهنماییم کنید

    1. مرضیه خزائی گفت:

      سلام به شما کاربر گرامی پرشین لیدی. آرامش خودتون رو حفظ کنید. رحم دوشاخ یک ناهنجاری است که در زمان جنینی به وجود می آید. رحم دوشاخ از طریق سونوگرافی، عکس رنگی، ام آر آی، سزارین و لاپاراسکوپی مشخص می شود.
      طبق مطالعات صورت گرفته رحم دوشاخ در باروری زنان اثر منفی و بدی نمی گذارد. فیبروم یا میوم رحمی در حین بارداری ممکن است کوچک تر یا بزرگ تر شوند. میوم های رحم غیر سرطانی هستند میوم ها با معاینه دستی قابل تشخیص هستند. همچنین از طریق سونوگرافی رحم، هیستروسکوپی و هیستروسونوگرافی، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی و ام آر آی نیز قابل تشخیص هستند. پیشنهاد می کنیم صفحه میوم رحم چیست را مطالعه نمائید. با پزشک خود نیز مشاوره ایی انجام دهید تا با اطمینان و بدون استرس بارداری سالمی را پشت سر بگذارید.